Почетна » срамни потез компаније „епс снабдевање“ Пензионеру утерују дуг од 67 пара

срамни потез компаније „епс снабдевање“ Пензионеру утерују дуг од 67 пара

од admin
0 коментар

„ЕПС снабдевање“ послало је Сретену Симовићу обавештење да ће му на врата покуцати извршитељи ако не плати дуг за струју од минорних 0,67 динара.

У опомени “ЕПС снабдевања” послатој Симовићу на кућну адресу наводи се да је његов дуг са каматом за април ове године 0,67 динара. У документу под називом “Опомена пред предају предлога за извршење” то јавно предузеће упозорило је овог редовног платишу да одмах по пријему опомене, а најкасније до 18. јуна, измири обавезе. У супротном, како су навели, против Симовића ће поднети предлог за извршење, што би могло да повуче и додатне трошкове.
Симовић (75), иначе пуковник у пензији, шокиран је чињеницом да му једно државно предузеће као редовном платиши струје прети приватним извршитељима. У још већој неверици био је због тога што се ЕПС усудио да му пошаље опомену због дуга мањег од једног динара, колико, поређења ради, кошта тек једна шибица или чачкалица.

– Нисам могао да верујем. То да ми шаљу опомену због дуга за који због минорности ни кованице не постоје, па још и да ми прете извршитељима, у најмању руку је апсурдно. А дуг од 0,67 пара вероватно је настао јер заокружујем износ и струју не плаћам у пару, већ у динар – каже Симовић.

Још већи апсурд је да ће Симовић у случају да плати дуг морати да издвоји додатних 50 динара, колико у просеку износи уплатница. У случају да не плати, трошкови ће му бити чак 6.268 пута већи.

– Извршитељи су дужни да раде сваки предмет без обзира на висину дуга. Закон не прописује границу и о томе би требало да одлучује ЕПС. Уколико нам ЕПС пошаље налог да наплатимо дуг, ми дужнику шаљемо закључак са дугом, каматом и трошковима од 4.200 динара – каже за “Блиц” Светлана Манић, заменик председника Коморе извршитеља.

ЕПС: НИсмо баш тако хтели
У ЕПС-у кажу да је Симовић одјавио потрошњу у августу 2014, али да је остао дуг од 0,67 динара.
– Мере принудне наплате и ангажовање извршитеља нису планирани према овом купцу и купцима с изузетно малим дугом. Овакви случајеви су изузетно ретки – кажу у ЕПС.

Сузана Лакић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар