Почетна » СА ОВОГ ПУТА НИКАКО ДА ИЗАЂУ Поново реконструкција пута Врчин- Заклопача, попречне улице закрчене, аутобуси се једва мимоилазе! (ФОТО)

СА ОВОГ ПУТА НИКАКО ДА ИЗАЂУ Поново реконструкција пута Врчин- Заклопача, попречне улице закрчене, аутобуси се једва мимоилазе! (ФОТО)

од admin
0 коментар

У непуних две године, по ко зна који пут се реконструише пут Заклопача – Врчин.

Подсетимо се, мештани Заклопаче  25. септембра 2016. године   окупили су се око 14.30 на Смедеревском путу, код скретања ка Заклопачи, не би ли тиме скренули пажњу на „катастрофалан пут, уништен од стране теретњака услед премештања наплатне станице Бубањ поток“ . Та деоница пута је, претходно, те исте године била комплетно реконструисана.

Убрзо након протеста мештана Заклопаче,почело се се са решавањем проблема протестаната односно са асфалтирањем регионалног пута ИИ б реда број 347 кроз Заклопачу и Врчин, од Смедеревског до Авалског пута.

31. октобра 2016., градски менаџер Горан Весић, директор Сектора одржавања путева ЈП“Путеви Србије“ Зоран Стоисављевић и председник градске општине Гроцка Драгољуб Симонивић са сарадницима, обишли су регионални пут другог б реда број 347 (Врчин-Заклопача), где је завршена прва фаза санације којом је пут доведен у исправно стање и оспособљен за саобраћај. Како је тада речено, завршена је реконструкција носеће подлоге, први носећи слој асфалта, као и зауставна проширења од гребаног асфалта.

21. марта 2017. године из Инфо службе ГО Гроцка саопштавају да као резултат преговора председника општине, Драгољуба Симоновића са представницима ЈП „Путеви Србије“, ове године ипреговарани су радови на државним путевима у износу од преко 200 милиона динара.

– Рано јутрос грађевинска оператива Миленијум тима која изводи радове на постављању гасоводне мреже на нашој општини започела је радове на постављању гасовода у центру Врчина. Овим радовима ће се већ развучена мрежа у дужини од 70 километара повезати и пустити у рад до краја године. Истовремено су екипе ЈП „Београд пут“ започеле скидање хабајућег слоја асфалта од аутопута према центру Врчина, односно улици Иво Лоле Рибара. По плану реконструкције пута након постављања гасовода, следи асфалтирање деонице од аутопута до Авалске улице, односно улица Иво Лоле Рибара, Саве ковачевића и 29. Новембра, јавили су тада из Инфо службе ГО Гроцка.

У октобру месецу 2017. године, наша редакција је обишла овај пут и затекла катастрофално стање. Испуцао асфалт, претежно на крајевима и ударне рупе су неретке. Ако је за утеху, затекли смо и механизацију која обнавља ову деоницу.

ФОТОГРАФИЈЕ – ОВДЕ

Након и те обнове деонице, поново је започета реконструкција исте улице. Овога пута радове изводи ПЗПП (Предузеће за путеве Пожаревац). Јуче смо поново обишли радове и затекли раднике како скидају већ постављене банкине. Како кажу, ни сами не знају зашто то раде, али тако им је речено. Старе банкине бацају 2 километра даље, а нове су стигле за замену. Неке од попречних улица на том потезу су потпуно блокиране, те су нам се мештани пожалили да не могу да изађу на главну улицу. Аутобусима је тешко мимоилажење и не ретко је долазило до застоја у саобраћају.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, Милан Јованоћ

Можда ти се свиди

Оставите коментар