Почетна » ТОЛИКО НАМ ДОБРО ИДЕ?! Више од половине грађана нема 200 евра у кућном буџету

ТОЛИКО НАМ ДОБРО ИДЕ?! Више од половине грађана нема 200 евра у кућном буџету

од admin
0 коментар

У ситуацији да имају непредвиђени трошак од 200 евра, 37 одсто грађана Србије морало би нешто да прода или позајми новац, а њих 26 одсто не би могло ни то, показало је најновије истраживање Нинамедије, спроведено на репрезентативном узорку од 1068 испитаника на територији Србије.

Међу испитаницима који су се изјаснили да не виде начин да обезбеде тај износ за непредвиђени трошак бројније су припаднице женског пола, као и грађани старији од 60 година, али и испитаници са нижим степеном образовања, становници ванградских средина, Војвођани и становници западне Србије и Шумадије, као и ученици и студенти и они чија лична месечна примања не премашују износ од 15.000 динара, резултати су истраживања.

У ситуацији да имају непредвиђен и неопходан трошак од 200 евра, 28 одсто грађана Србије би било у могућности да га покрије, а 9 одсто испитаника није знало да се изјасни по овом питању.

Новац би у већој мери него остали успели да обезбеде мушкарци, грађани старости од 30 до 44 година, високообразовани, становници градских насеља, као и запослени у приватном и државном сектору и они чија лична месечна примања премашују износ од 50.000 динара.

Истраживање је спроведено у периоду од од 15.09. до 23.09.2016. године, теренским анкетирањем, наводе из Нинамедије.

 

(Н1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 1 =