Почетна » Сутра почињу пријаве: Ко има право на нови трактор?

Сутра почињу пријаве: Ко има право на нови трактор?

од admin
0 коментар

 

Рок за подношење захтева Управи за аграрна плаћања је од сутра, 17. фебруара до 22. априла 2022. године.

Захтев за нови трактор могу да поднесу они који су у сектору млека, меса, воћа и поврћа, одређених врста житарица и индустријског биља, као и грожђа и јаја.

Предмет овог јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у набавку новог трактора, са стандардним деловима, уређајима и опремом за извођење пољопривредних радова, укључујући припадајућу тракторску кабину, наводи се у овом позиву који се налази на сајту Министарства.

Нови трактор, како се наводи, мора да има најмање две осовине и мора да буде серијски произведен највише пет година пре године у којој се захтев подноси и мора да буде некоришћен.

У позиву је дефинисано и да свако може да поднесе захтев за један трактор, док то колике јачине мотор нове машине може да буде зависи од тога колико земљишта или стоке има онај који се пријављује.

Тако, на пример, свако ко има 20 до 50 грла млечних крава може да се пријави за трактор чија је јачина мотор ане прелази 80 киловата, док они са 50 до 300 грла могу да конкуришу за оне са мотором до 100 киловата.

Овим позивом обезбеђено 1,35 милијарди динара, а више детаља о условима је у јавном позиву Министарства пољопривреде, односно Управе за аграрна плаћања.

Више информација и текст јавног позива на овом линку.

Љ. Б./Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар