Почетна » За помоћ од 100 евра се пријавило милион грађана у првих пет сати

За помоћ од 100 евра се пријавило милион грађана у првих пет сати

од admin
0 коментар

 “У првих пет сати преко милион грађана се пријавило за једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра”, навео је Синиша Мали на свом профилу и подсетио да су пријаве могуће путем сајта idp.trezor.gov.rs.

 

Право на новчану помоћ имају сви пунолетни држављани Србије, са важећом личном картом и пребивалиштем у Србији, а у прва три сата се већ пријавило пола милиона грађана.

Потребно је да у пријаву унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не.

У петак, 15. маја, почеће пријава телефонским путем, преко контакт – центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од петка 15. маја.

Подсећа се да је у циљу подршке својим грађанима у временима кризе изазване епидемијом корона вируса, Влада Србије додлучила да свим пунолетним држављанима који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, омогући добијање једнократне помоћи од 100 евра у динарској противвредности.

Данас Онлине

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар