Почетна » Зелене пијаце од сутра поново раде

Зелене пијаце од сутра поново раде

од admin
0 коментар

 

На данашњој седници Владе Републике Србије, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, донете су одлуке у вези са ублажавањем одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса ЦОВИД-19.

Грађани старији од 65 година, моћи ће почев од сутра, уторком, петком и недељом да излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до 1 сат иза поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Од уторка, 21. априла, дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Влада такође позива послодавце у области грађевинарства (високоградња и нискоградња) да наставе рад у пуном капацитету радом од сутра, 21. априла.

Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују. Они који и даље нису у могућности да наставе са радом су објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима.

Такође, рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају затворени. Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то од сутра довољено може обављати искључиво уз поштовање свих мера​​.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар