Почетна » Епилог насиља над наставницом у Трстенику: Ученици добијају укоре и јединице из владања

Епилог насиља над наставницом у Трстенику: Ученици добијају укоре и јединице из владања

од Други Пишу
0 коментар

Тим за борбу против насиља у Техничкој школи у Трстенику предложио је да ђаци Н. Ж. (17) и М. М. (18), учесници инцидента са измицањем столице професорки и снимањем немилог догађаја, добију укор Наставничког већа и јединицу из владања, наводе Новости.

Са већином гласова, овај предлог је усвојен на седници Наставничког већа, а већи део професора је констатовао да су се ученици поправили након продуженог васпитно-педагошког рада након инцидента, који се одиграо још 9. новембра прошле године.

Сва је прилика да се са овом седницом Наставичког већа школе и оценом Тима ставила тачка на васпитно-дисциплински поступак, који се у међувремену претворио у агонију са одлуком за искључивање оба ђака, без одговарајућег васпитног-педагошког рада услед чега је и усвојена њихова жалба на искључење још прошлог децембра.

Ђаци су наставили да похађају наставу, а појачан васпитно-педагошки рад отпочет.

Професорка Марија Стевановић је од прошлог месеца поново у настави, али не предаје више одељењу трећег разреда, где јој је Н. Ж. измакао столицу, док су је М. М. и И. Р. (16) снимали.

Тај снимак је, да подсетимо, преношен уживо на Инстаграму, односно дистрибуиран путем вибера

У међувремену, директор школе Милош Глиџић поднео је оставку. Министар просвете, како је Министарство дан касније потврдило саопштењем, ту оставку је и прихватио.

Процесуирање против ученика пред правосудним органима у Крушевцу и у Трстенику је још увек у току. Више јавно тужилаштво у Крушевцу затражило је кривичне санкције против два малолетна учесника инцидента: у случају Н. Ж., због кривичног дела злостављање и мучење, и шумских крађа у продуженом трајању.

У случају И. К. (16), ученика који је избегао васпитно-дисциплински поступак тако што се исписао дан пре него да Наставничко веће први пут одлучује о инциденту, тужилаштво тражи санкције за кривично дело злостављање и мучење у саизвршилаштву.

Процесуирање трећег и најстаријег учесника инцидента, М. М. (18), који је такође снимао немили догађај, процесуира се пред Основним јавном тужилаштвом у Трстенику и истражне радње се, према сазнањима „Новости“, настављају наредне недеље.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC; N1; printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Новости/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар