Почетна » ЕПС ПОСЛАО МИЛИОН ПОГРЕШНИХ РАЧУНА: Грешка која кошта чак 17 милиона динара!

ЕПС ПОСЛАО МИЛИОН ПОГРЕШНИХ РАЧУНА: Грешка која кошта чак 17 милиона динара!

од admin
0 коментар

Електропривреда Србије послала је на адресе близу милион потрошача обрачун за утрошену струју у јуну, са погрешним бројем жиро рачуна, а ова грешка коштала их је близу 17 милиона динара!

Грешку је направио ИТ центар у Крагујевцу и да ствар буде гора, они је нису ни уочили већ потрошачи. На њихову интервенцију, ова немарност је отклоњена, па су накнадно достављени нови обрачуни са исправним жиро рачунима.

Тако су два пута плаћени трошкови достављања, али и штампања рачуна, који у просеку ЕПС коштају око 17 динара по потрошачу. Реч је о рачунима који су достављени правним лицима, малим предузетницима, али било је и грешака код једног броја домаћинстава.

Извор из ЕПС каже да је ово пример површности и неукости људи који су радили посао.

„Правило је да пре него што се рачун пошаље, морају да се исконтролишу све стваке. Овде то није урађено и грешка једног радника приликом убацивања података у компјутер је отишла на милион адреса. Да ствар буде гора, то нико није приметио, ни у ИТ сектору у Крагујевцу, што указује да није обављена ни њихова контрола. Све у свему грешку запослених у ИТ центру платиће потрошачи, а не одговорни“, наводи извор.

Блиц/С.В./Курир

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар