Почетна » Ево како да избегнете плаћање рачуна старијих од годину дана!

Ево како да избегнете плаћање рачуна старијих од годину дана!

од admin
0 коментар

Уколико имате неплаћене рачуне комуналија који су старији од годину дана, потребно је да урадите неколико ствари. Ево и којих

Имате неплаћене рачуне старије од годину дана, а желели бисте да их се решите. Сад је могуће да избегнете плаћање рачуна за струју, телефон и инфостан.

Весна Ракић Водинелић на сајту форум.мојеправо.нет у свом блогу детаљно објашњава како да се решите заосталих неплаћених рачуна.

Да бисте избегли плаћање рачуна за комуналије старијих од годину дана потребно је да урадите неколико ствари. Када је у питању застарели рачун за инфостан, период застаревања је годину дана.

Уколико желите да избегете плаћање овог рачуна потребно је да попуните следећи формулар.

Printskrin: forum.mojepravo.net/

Застарелост наплаћиваја и потраживања регулисана је законом. Чланови 378 и 372 ЗОО јасно одређују да неплаћени рачуни застаревају за једну годину.

Овај период важи за следећа потраживања:

– Потраживање накнаде за испоручену електричну и топлотну енергију, плин, воду, за димничарске услуге и за одржавање чистоће, кад је испорука односно услуга извршена за потребе домаћинства.

– Потраживање радио-станице и радио-телевизијске станице за употребу радио-пријемника и телевизијског пријемника.

Foto: Telegraf

– Потраживање поште, телеграфа и телефона за употребу телефона и поштанских преградака, као и друга њихова потраживања која се наплаћују у тромесечним или краћим роковима.

– Потраживање претплате на повремене публикације, рачунајући од истека времена за које је публикација наручена.

– Застаревање тече иако су испоруке или услуге продужене.

Уколико добијете од суда решење о извршењу на основу веродостојне исправе одмах треба да напишете приговор. Приговор се шаље истом оном суду који је донео решење о извршењу препорученом пошиљком, у два примерка, потписано од оног грађанина на кога гласи решење, објашњава Весна Ракић Водинелић на страници форум.мојеправо.нет.

Она у свом правничком блогу објашњава да застарелошћу престаје право захтевања испуњења обавезе.

Поверилац не може издејствовати наплату дуга уколико се дужник благовремено позове на застарелост, под условом да је застарелост и наступила.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар