Почетна » Фијат одбио да побошља понуду радницима, скуп пред капијом фабрике у четвртак

Фијат одбио да побошља понуду радницима, скуп пред капијом фабрике у четвртак

од Други Пишу
1 коментар

Самостални синдикат крагујевачког Фијата позвао је раднике да се у четвртак у 10 часова окупе испред улаза у фабрику, јер менаџмент Фијата одбија да им изађе у сусрет око постављених захтева.

„Након управо завршеног разговора са врхом компаније Стиллантис у Крагујевцу и новим менаџерима, одбијени су сви наши предлози да се поправи понуда коју је компанија дала радницима за одлазак на рад у иностранство или напуштање фабрике. Представници компаније изнели су чврст став, да ништа не желе да промене у својој понуди“, стоји у саопштењу које је потписао Саша Ђорђевић, председник самосталног синдиката Фијата Србија.

Синдикат најављује „одлучну акцију“.

„Зато, за сутра у 10 часова, позивамо све раднике Стиллантис-а и кооперантских компанија да дођу испред капије код „Шест топола“, како би их упознали са намерама пословног руководства о начину решавања престојећег социјалног програма. Предузећемо одлучну акцију да би заштитили наша радна места, наше породице и наш град“, кажу у синдикату Фијата.

Н1

Можда ти се свиди

1 коментар

Mladen 26 маја, 2022 - 03:11

Izvinjavam se ako grešim dušu, ali čini mi se da je u Kragujevcu premoćno pobedila Budućnost Srbije.

Fiat uvo zabole za radnike i proizvodnju u Kragujevcu. U onim silnim miliona EU „pomoći“ koje se poslednjih dana prezentira kao nepovratni poklon bilo je i onih 600+kusur miliona dinara koje je Fiat kao italijanska firma dobio od Evropske investicione banke za pokretanje proizvodnje u Kragujevcu. EU dala, EU uzela trostruko jer je na kraju Srbija finansirala plate radnika i to desetostruko vise po zaposlenom nego sto je svaki od njih dobio u ruke.

Losa drzavna polifika, ocajno losi pregovori sa EU ni ne mogu da donesu nesto dobro.
Automobili se na kraju (pairoloski) izvoze u Italiju debelo ispod carinske vrednosti, a onda (opet paoiroloski) izvoze oz Italije na trzista po stvarnoj ceni. Ovo nije problem samo sa Fiatom, ista je stvar sa korejanskom Yurom itd.

U kakvu smo se poziciju losim izborima, pokitickim na biralistima, a potom i ekonosmkim) doveli, jos je dobro da uopste postojiml. Tuzno je kako i koliko propadamo. Tuzno je videti ovu Srbiju danas koja onoj od pre trideset godina nije dostojna ni opanke a kamo li cipele ocisti. Osecam bes i sram.

Понови

Оставите коментар

6 + 5 =