Почетна » ФОТО: Активисти СНС-а са Сајлова се сликали како секу заштићени храст на Фрушкој гори

ФОТО: Активисти СНС-а са Сајлова се сликали како секу заштићени храст на Фрушкој гори

од admin
0 коментар

Чланови месног одбора Српске напредне странке са Сајлова поставили су на своју страницу на Фејсбуку фотографије на којима се види како на Фрушкој гори секу храст, који је заштићена врста.

На фотографијама се виде активисти те странке поред омањег дрвета храста, а на следећој фотографији виде се исте особе како носе посечено дрво.

Активисти СНС-а поставили су и фотографије на којима носе заставе бивше Републике Српске Крајине, а на једној фотографији види се и више особа са шајкачама и кокардама.

У Националном парку Фрушка гора речено је да нису упознати са овим случајем, али да је свакако реч о незаконитој активности.

Надлежни у том националном парку рекли су да непрестано улажу напоре да обнове засаде храста, али се сваки пут уочи Божића по јулијанском календару понавља иста ствар – људи долазе и секу засаде те заштићене врсте дрвета, да би од њих правили Бадњаке.

„Улажемо 12 година у обнављање засада, јер је толико потребно да храст почне да доноси плодове, а онда они додју и за ноћ униште све“, кажали су у Националном парку Фрушка гора.

(бета/021.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − 18 =