Почетна » Тек отворена фонтана у Суботици већ има оштећења, градска управа тврди да је коришћена ненаменски

Тек отворена фонтана у Суботици већ има оштећења, градска управа тврди да је коришћена ненаменски

од admin
0 коментар

 Нова партерна фонтана, која има укупно 77 прскалица распоређених у пет концентричних кругова, свечано је пуштена у рад у уторак, 11. августа, пише портал Маглочистач.

Градоначелник Богдан Лабан том је приликом рекао да је, захваљујући новој фонтани и уређењу трга, Суботица добила изглед какав град те величине и заслужује, а пре свега „на радост њених грађана“.

Реконструкција дела градског трга и изградња нове фонтане трајали су од фебруара до августа, а вредност инвестиције била је 123,5 милиона динара.

 

Нова фонтана је изграђена на месту старе, Зелене фонтане, која је била један од симбола Суботице. Грађани и стручна јавност су се почетком године побунили против рушења старе и изградње нове фонатане.

Млазнице фонтане, према писању „Блица“, раде како треба, али су бетонске коцке на више места улегле, о чему сведоче и фотографије објављене на друштвеним мрежама.

Док у Градској управи поручују да су оштећења настала због непримереног коришћења простора, грађани доводе у питање квалитет радова.

У Секретаријату за комуналне послове, енергетику и саобраћај Суботице кажу да су са жаљењем констатовали да су појединци фонтану користили ненаменски.

„Молимо грађане да не улазе у базене са плитком водом, не постављају ствари изнад и у отворе млазница, не протрчавају кроз млазеве, не крећу се на ролерима, скејтбордовима, бициклима и другим средствима за превоз и рекреацију кроз партерни део фонтане, не улазе у жардињере, као и да спрече своју децу да то чине“, наводе у Градској управи.

Маглочистач, Блиц/021рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар