Почетна » „Гелери су летели свуда по кући, изгледало је као бомбардовање“: Ивана и Милан о драми кроз коју су прошли кад им је у кућу улетела противградна ракета

„Гелери су летели свуда по кући, изгледало је као бомбардовање“: Ивана и Милан о драми кроз коју су прошли кад им је у кућу улетела противградна ракета

од Други Пишу
0 коментар

Синоћ око 18 часова Горњи Милановац је погодио јак град праћен пљуском. Том приликом, како кажу наши саговорници оштећени су бројни аутомобили, а породици Брковић је улетела противградна ракета у кућу.

Како каже Милан Брковић за Нова.рс, он је у том тренутку био у купатилу, а супруга и петогодишња ћеркица су се налазиле у дневној соби.

„Чуо сам супругу како је закукала. Све се то догодило нешто пре 18 сати“, потрешено прича наш саговорник.

Како каже, прво се догодио велики ударац, због чега је он излетео из купатила.

„Потом се осетио дим, као да је неко бацио димну бомбу. Помислио сам да је гром ударио, али инсталација је радила“, прича Милан Брковић за Нова.рс напомињући да су сијалице сијале.

Њих две је, како истиче, одмах склонио у собу.

„Улетео сам поново у дневну собу и погледао према кухињи где је била огромна рупа. Ракету сам брзо узео и избацио на терасу“, препричава Милан хорор који је преживео.

Потом је позвао полицију, ватрогасну службу и припаднике сектора за ванредне ситуације. На наше питање колико износи штета Милан одговара:

„Верујте да не знам шта да вам кажем. Тренутно је ту комисија, видећемо. Важно је да смо сачували живе главе“. Према његовим речима оштећења су настала и код његовог таста који живи спрат ниже.

„Обило је малтер на плочи, две монте и сручило пола колица бетона са плафона. Код мене у стану је разбијен ламинат и бетон, а гелери су летели свуда по кући“, прича Милан Брковић.

Његова супруга Ивана је, такође, доживела велики стрес. „Спремали смо се да идемо сину на матуру. У школи је била приредба, па смо отишле кћи и ја. Супруг је морао да остане. Страшно је било. Као бомбардовање“, каже за наш портал Ивана Брковић.

Мала Лена је, додаје наша саговорница, плакала на приредби, али су је деца тешила.

„Питала је Милана: ‘Тата, неће ваљда поново да нам упадне ракета’“, каже Ивана.

На њену причу се надовезао Милан напоменувши да је Лена јутрос отишла у вртић.

„Овде много људи долази, принуђени смо да будемо код таста или да идемо у село. Мислим да је у Горњем Милановцу оштећено преко хиљаду аутомобила, град је падао по хаубама, шофершајбнама, а било је и леденица величине већег ораха“, закључио је наш саговорник.

Porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Љубица Сокић      Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар