Почетна » Град величине ораха „обрао“ воће у бојничком крају, уништена летина

Град величине ораха „обрао“ воће у бојничком крају, уништена летина

од Други Пишу
0 коментар

Пољопривредници у десетак села у општини Бојник претрпели су синоћ велику штету од градоносног облака, који се створио ниоткуда и из кога је десетак минута падао град величине ораха, а потом још пет минута јака киша.

„Створио се ниоткуда и захватио површину широку два и дугачку седам километра“, прича за Југмедиу председник општине Бојник Небојша Ненадовић, чији засади вишања на површини од три хектара су такође страдали.

Ненадовић каже да је 50 посто рода вишања на дрвећу, друга половина испод, а неки се жале да им је летина уништена и до 60 посто.

„Око 60 посто су уништени засади вишања, малина и шљива, затим, поврћа, кукруза и пшенице“, причају мештани из неколико села.

Највећу штету пртрпела су мештани села Црквица, Речица, Славник, Доње Коњувце, Ђаце, Мрвеж, а и сама варош Бојник је била погођена градом.

„Било је лепо време и негде око 20 сати створио се градоносни облак. Мислим да је дошао из Прокупља“, прича власник малињака из Доњег Коњувца.

Штета би, додаје, била још већа да са неколико локација нису деловали противградни стрелци, али тим станицама није покривена цела општина.

ЈуГмедиа/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

12 − 11 =