Почетна » Грађани победили Доловац: Без хитног гласања у Скупштини

Грађани победили Доловац: Без хитног гласања у Скупштини

од admin
0 коментар

 Како за портал Нова.рс открива добро обавштен извор из правосуђа, Доловац се није нашла на дневном реду управо због петиције која је покренута, али и одјека који је изазвала у јавности.

“Да ће се подићи толика прашина, нико из Владе није очекивао, а камоли да ће грађани у толиком броју потписивати петицију против Доловац. Због тога је њен „избор по хитном поступку“ уклоњен са дневног реда, иако је био планиран управо за данашњу седницу”, каже наш саговорник.

Он додаје да јавност треба да настави будно да прати избор Доловац, јер није искључено да ће се пред посланицима у неком тренутку, опет ванредно наћи њено именовање.

„Покушај хитног и превременог изгласавања сигурно је имао „оправдани“ разлог,па је мало вероватно да ће Влада од свог предлога олако одустати“, додаје наш саговорник.

Подсећамо, Влада је послала Народној скупштини Републике Србије предлог о хитном избору Загорке Доловац како би благовремено извршио избор Републичког јавног тужиоца и спречиле штетне последице.

“Гласањем у летњим месецима заправо се покушава прошверцовати избор за једну од најбитнијих државних функција када је јавност успавана. Наглашавамо да је цела процедура избора спроведена нетранспарентно. А посебну забринутост изражавамо чињеницом да се на ову функцију налази особа која је већ бирана два мандата од 2009. године. Новим (трећим) избором једна особа ће се налазити на функцији 18 година”, саопштио је раније УЗУЗ.

Иван Милићевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen + 18 =