Почетна » Грађани вратили скоро 10 пута више оружја него у претходне четири акције заједно

Грађани вратили скоро 10 пута више оружја него у претходне четири акције заједно

од Други Пишу
0 коментар

До јутрос у 7х МУП-у Србије предато је укупно 37.416 комада оружја, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић у Скупштини Србије.

Брнабић је прецизирала да је предато 30.269 комада оружја, 7.147 комада минско-експлозивних направа и 1.505.652 комада муниције.

Премијерка је указала да је у четири акције враћања оружја 2015, 2016, 2017. и 2020. године укупно предат 3.871 комад оружја.

„Тако да је драматична, драстична разлика“, рекла је она и захвалила грађанима што су схватили каква је ситуација и поступили одговорно.

Брнабић је оценила да су мере разоружања неопходна, истичући да је отац дечака који је извршио злочин у Основној школи „Владислав Рибникар“ имао оружје у легалном поседу и да је испуњавао све критеријуме за то.

На примедбу поједних посланика опозиције да ће мере разоружавања и двогодишњи мораторијум на издавање дозвола за поседовање и ношење оружја стимулисати илегалну трговину оружјем, Брнабић је одговорила најавом драматичног увећања казни за илегалну трговину, држање и ношење оружја.

О томе ће се, како је рекла, расправљати у Дому Народне скупштине која ће, према њеним речима, дати финалну реч како ће те мере изгледати.

Tanjug/Jadranka Ilić

Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар