Почетна » Градоначелник Лесковца о петицији против Карлеуше: Колико они дају, дајем дупло

Градоначелник Лесковца о петицији против Карлеуше: Колико они дају, дајем дупло

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и функционер Српске напредне странке обратио се медијима после петиције лесковачког удружења да сакупе новац који би дали Јелени Карлеуши да им не пева на отварању овогодишње Роштиљијаде.

Одлука локалних власти Лесковца да Јелена Карлеуша наступом вредним 20.000 евра отвори овогодишњу Роштиљијаду разљутила је Лесковчане, а Покрет за Лесковац покренуо је иницијативу да се сакупи новац и понуди певачици, само да не пева у њиховом граду. Огласило се и удружење „И ја се питам“, које тражи да се део новца намењен за Карлеушин наступ преусмери за пројекте од значаја за грађане.

Цветановић је стао у одбрану певачице и дао контрапонуду – он ће дати дупло више од онога што скупе противници наступа Јелене Карлеуше, и то у хуманитарне сврхе.

„Јелена Карлеуша је госпођа која је подржавала Чеду Јовановића, али она жена пева и какве то везе има с политиком. Па баш бих волео да сакупе паре, ево ја кажем, колико они сакупе, ја ћу дати дупло више, али не да не дође Карлеуша него у хуманитарне сврхе“, рекао је Цветановић.

Рад поменутих удружења упоредио је са радом политичких партија.

„Које странке, која удружења, ко су ти? Је л’ сте били некада на њиховој годишњој скупштини где се бира председник Градског одбора, секретар… Ви имате сваког дана саопштење једне особе која представља странку јер ју је неко поставио ту, да ли је то демократија, да ли су то странке демократске или само чујете да би објаснили ко су у загради, то су бивши чланови па онда набрајају једне друге, треће партије. Кад кажу Двери, па мени у најмању руку треба да кажу бивши радикали, бивши комунисти, напредњаци и онда сада не знам ни ја који су. Верујте ми ја на овим задњим изборима апослутно нисам знао ни ко је ‘Морамо’, ни ко су ови, ни они, уопште ме није интересовало, зна се, људи вреднују резултате рада“, рекао је градоначелник за „Југмедиа вести“.

На претходној Роштиљијади догодила се слична ситуација, када су се грађани побунили због новца који се даје за наступ Светлане Цеце Ражнатовић.

„Па ти исти људи долазе, а та иста опозиција или квазиопозиција прва дође да гледа и Јелену Карлеушу и да слуша“, додао је градоначелник Лесковца.

Цветановић је открио и колико новца узимају звезде за овакве наступе. Он је навео да је Милица Павловић раније тражила 10.000 евра, а после објављивања новог албума 15.000 евра.

„Марија Шерифовић је тражила 25. 000 евра, сматрам да је превише, али ви опет морате да доведете неку звезду која јесте звезда, јер увек се звезда на прво вече и на задње вече доводи. Знате, Јелена Карлеуша има милион и по, до два милиона пратилаца, то ми морамо да поштујемо. Ја не знам ни једну песму, ни Цецину, ни Бренину, ни Драгане Мирковић, али поштујем их јер су то заиста звезде над звездама, имају своју цену, цена је та која јесте“, закључио је градоначелник Лесковца.

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар