Почетна » Грчка отвара плаже за викенд, путовања на острва од 25. маја, хотели можда од 1. јула

Грчка отвара плаже за викенд, путовања на острва од 25. маја, хотели можда од 1. јула

од admin
0 коментар

 

Коришћење обичних, неорганизованих, „дивљих“ плажа и даље ће бити забрањено о чему се стара полиција.

Генерални секретаријат за цивилну заштиту је саопштио да ће убудуће бити обавезно да руковаоци организованих плажа евидентирају број посетилаца.

Максималан број посетилаца је 40 на 1.000 квадратних метара, минимална удаљеност „од центра до центра“ сунцобрана је четири метра, док ц́е под једним сунцобраном бити највише две лежаљке – на метар међусобне удаљености.

Лежаљке ц́е после одласка сваког госта дезинфиковати особље које стално мора да носи санитарне маске.

Ресторани и барови на плажама неће служити храну за столовима – морају да их уклоне, као и столице, већ ће храну паковати, а гости ће је преузимати и односити, на шта могу чекати у реду уз међусобну раздаљину од бар метар ипо.

На плажама су забрањени алкохолна пића, достављање оброка курирском службом, окупљање људи у групама и бављене спортом „које захтева телесни контакт“.

Плаже ће примати госте тек од од 08.00 сати ујутро, чиме отпада многима драго рано јутарње пливање.

Грчке власти су купачима поручиле да песак, морска вода и ваздух нису проблем, а руковаоце плажа упозориле да WЦ-и кабине за туширање морају бити бспрекорно чисти и дезинфиковани.

Путовања на острва Грлччке су и даље ограничена на апслоутно нужна, те их практично готово и нема, а бродске линије су максимално проређене.

Влада разматра да дозволи путовање на острва најближа Атини, у Саронском заливу, вероватно од следец́ег понедељка, 18. маја.

Забрана путовања на сва остала острва засад остаје, бар до 25. маја када се очекује да поново крену путнички бродови уз строге санитарне мере и с половином капацитета.

Унутрашња путовања у Грчкој ће од 18. маја, како се очекује, бити дозвољена и међу насељима у копненом делу Грчке као и међу насељима на Криту.

За сада су у Грчкој забрањена сва унутрашња путовања и становници могу да се крећу само у границама срезова у којима живе.

Очекује се да Влада од 1. јула допусти поновно отварање хотела – али само оних који раде целе године, а не и сезонских.

Будући режим рада хотела у Грчкој ослањаће се на данас утврђене строге смернице Европске комисије.

Те детаљне и већином техничке евро-смернице се базирају на заштити здравља запослених и гостију, пре свега строгим одржавањем чистоће, коришћењем санитарних маски, држањем растојања међу људима, смањењем допуштеног броја гостију и „смањењем броја и трајања физичких контаката“ између особља и гостију, као и контаката међу самим гостима.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар