Почетна » Грујичић: Од 20. децембра укидамо заказивање термина од 1. до 5. у месецу

Грујичић: Од 20. децембра укидамо заказивање термина од 1. до 5. у месецу

од Други Пишу
0 коментар

Министарка здравља Даница Грујичић наводи за РТС да ће од друге половине децембра бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко ИЗИС и да ће пацијенти имати могућност да прегледе закажу током целог месеца. Задатак који сам дала помоћнику за дигитализацију у Министарству здравља господину Танасковићу је да то крене да заживи од 20. децембра.

Министарка здравља Даница Грујичић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а рекла да ће лекари целог месеца моћи да заказују прегледе у болницама.

„Ми који радимо у клиникама, свако од нас једном недељно има неки свој амбулантни термин и ми нисмо ни били свесни да је то заиста од 1. до 5. Наравно да сво време треба да буду отворени термини. Сви лекари специјалисти раде по истим протоколима, по истим принципима. Нема никаквог разлога да сада пацијенти траже старијег или млађег лекара, ако хоће неког одређеног онда ће можда сачекати недељу или две, али је важно да доктори у домовима здравља не морају да гледају првих пет дана у екране већ да заказују кад год му дође пацијент и то ће бити у стању било када у месецу радним данима. Оно што је хитно иде у Ургентни центар“, наводи Грујичићева.

Наводи да ће то да заживи од 20. децембра.

„Задатак који сам дала помоћнику за дигитализацију у Министарству здравља Танасковићу је да то крене да заживи од 20. децембра“, наводи министрка.

Наводи да увек мора да има отворених термина.

„Не могу да се попуне, онда ће бити одговорни директори. Значи стално мора да буде зелено нека буде 25 прегледа што да не, колико пута сам остала до 7 сати увече да прегледам пацијенте нека се плати то људима, ја немам ништа против, како год али не може да се деси да ја прегледам пет у државној служби а онда 25 у приватној“, истиче министарка.

Наводи да сви они који имају проблем са заказивањем могу да јој се обрате на мејл danica.grujicic@zdravlje.gov.rs.

„Само гледам мејлове ако пацијенти имају било какав проблем да било шта закажу нека пишу на ту мејл адресу прво ћемо им заказати, а друго ја ћу да видим због чега људи морају да се обраћају Министарству да би дошли до термина“, наводи Грујичићева.

Указала је да је дигитализација, веома важна за здравствени систем и да је битно довести оптички кабл до амбуланти у сваком селу.

Ртс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар