Почетна » Грујичић: Предложила сам смену директорке „Лазе Лазаревића“, Влада доноси одлуку

Грујичић: Предложила сам смену директорке „Лазе Лазаревића“, Влада доноси одлуку

од Други Пишу
0 коментар

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је она предложила да се смени Ивана Сташевић Карличић садашња директорка клинике Лаза Лазаревић, али да само Влада Србије може да донесе такву одлуку.

Министарка је подсетила да је чињеница да су 23 лекара напустила клинику Лаза Лазаревић, а након што је Министарство здравља анализирало све, упућен је предлог да се смени садашња директорка те установе Ивана Сташевић Карличић.

„Пошто смо све изанализирали у министарству, ја сам као ресорни министар предложила да се она смени. Међутим не могу ја да је сменим пошто је то терцијарна установа, њу смењује Влада Србије. Када ће то бити, да ли ће бити, не знам. Предложила сам да се промени и Управни одбор, јер скоро свим управним одборима је прошао мандат“, рекла је Грујичић.

Она је похвалила раднике и синдикат, као и сам начин организовања протеста, односно штрајка у тој установи.

„Морам да признам да су синдикати у Лази показали један висок ниво свести. Они су протествовали у ствари у време када не раде, и једноставно су сматрали да не могу више да издрже такав начин руквођења клиником“, рекла је министарка.

Директори многих здравствених установа су годинама у статусу вршилаца дужности, истиче министарка, и наглашава да је то била велика примедба и Ревизорне комисије, те да би то ускоро морало да се реши.

„То ћемо морати да мењамо, расписиваћемо конкурсе, тамо где су се показали као добри руководиоци остаће, а ове даље ћемо можда и мењати. Није лоше да човек буде в.д. шест месеци да се види да ли он може нешто да уради за тај период“, рекла је Грујичић за Тв Пинк.

Министарка је на крају оценила да је у ситуацији која се дешава са клиником Лаза Лазаревић добро то што су пацијенти остали на првом месту.

„Оно што је добро у целој суитуацији у Лази је да су и директорка и синдикати увек декларативно рекли да су им пацијенти најважнији и да посао не може да трпи. Ту је било свачега, и неких ванстандардних услуга, али видећемо о чему се ту ради“, закључила је министарка.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар