Почетна » ХИЉАДЕ НИШЛИЈА ИЗГУБИЋЕ ИМОВИНУ: Због дуга за паркирање и грејање остају без ичега

ХИЉАДЕ НИШЛИЈА ИЗГУБИЋЕ ИМОВИНУ: Због дуга за паркирање и грејање остају без ичега

од admin
0 коментар

Због дугова јавним предузећима, највише Топлани и Паркинг сервису, хиљаде Нишлија могло би да изгуби имовину. Зато у синдикату запослених на одређено време, који добија све већу подршку, траже да се промени Закон, обуставе сва извршења и заштите социјално најугроженији.

Породица Миленковић мора сваком ко дође да отвори врата и пусте га унутра. Стан им је сада као продавница.
„У било које доба дана свако може да дође и погледа ствари које су стављене на лицитацију“, каже Славица Миленковић.

Ствари се продају због дуга за казне за паркирање које је направио њихов син.
„Мени је ово ноћна мора, нешто са чиме не могу да се изборим. Сањам приватног извршитеља. Сматрам да нисам крив зато што имам сина који је погрешно паркирао ауто“, каже отац Душан Миленковић.
Међу стварима које иду на добош су и свадбени поклони које су Миленковићи добили пре 20 година. Право на жалбу – немају.
„Нама решење о дуговању није достављено, већ је само стављено на огласну таблу суда. По Закону се то сматра достављеним“, каже Душан.

Његова супруга Славица додаје да једино тада нису били обавештени, а да је после тога уследила процедура где, како каже, немају никаква права ни право на жалбу. Дуг је тако од 10. 000 динара нарастао на 35.000 које не могу да плате. У Паркинг сервису нису желели да дају изјаве, а извшитељи кажу да је цео поступак по закону.

Нема тачних података, али се претпоставља да је у овом тренутку само због дугова за грејање у Нишу спремно 3. 500 извршења. Како расте њихов број, јача подршка организацијама које траже да се Закон о извршитељима мења, а извршења обуставе.

Иницијативу која је кренула од Синдиката запослених радника на одређено време подржала су и друга удружења и НВО.
„Сваки грађанин ове земље треба да зна да је можда данас у згради суда на некој огласној табли постављено нешто против њега и да може да изгуби покретне и непокретне ствари и да је крив самим тим што има децу“, каже Саша Костић из Удружење скупштина станара.

Миленковићи сада чекају 27. када би ствари требало да буду продате. А чије је име на огласној табли? Многи ће за то сазнати тек када им извршитељи дођу на врата.

(Н1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар