Почетна » Химна ће се у школама пуштати преко компјутера, звучника, телефона…

Химна ће се у школама пуштати преко компјутера, звучника, телефона…

од admin
0 коментар

 

„Ко има разглас пустиће преко разгласа, ко има компјутер преко компјутера. Може и преко музичких уређаја у учионицама. Може да се пусти и преко телефона. Није обавезно пуштање на неки одређени начин, већ је све у складу са условима које одређена школа има“, кажу у Министарству просвете за наш портал.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да ће школска година почети нормално 1. септембра у свим школама интонирањем или извођењем државне химне „Боже правде“, први пут у историји.

Министар је поручио да то што део јавности изражава бојазан о евентуалном ризику по свеобухватно здравље нације не треба да се доживљава аутоматски као непријатељски гест, већ као део изналажења најбољег решења, али да је приоритетно да саслушамо здравствену струку, као најрелевантнију у борби против вируса.

„Они ће са сада имати нови задатак, сагледавање неколико критеријума, као што су број заражених, број вакцинисаних, проценат позитивно тестираних, као и у којој мери се школа придржава мера за спречавање ризика од вируса, што ће опредељивати која локална самоуправа ће припасти којој зони, и о томе не треба да размишљају родитељи, већ да прате информације које ће школе давати петком у случају да дође до промене модела“, објаснио је Ружић.

Бојана Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар