Почетна » Хитан апел! Мала Миња је у болници и потребна јој је наша помоћ

Хитан апел! Мала Миња је у болници и потребна јој је наша помоћ

од Други Пишу
0 коментар

Цела Србија месецима навија за малу Мињу Лапчевић (2), девојчицу која болује од изузетно ретког прогресивног метаболичког поремећаја – дефицијенције аденилосукцинатне лијазе (АДСЛ), а за коју је генска терапија једино право решење. Али, терапија још увек није развијена, па зато њени родитељи скупљају новац како би успели у томе и помогли и њој и другој деци која су оболела од тешке болести. Миња је претходних дана поново у болници и сада јој је потребна наша помоћ.

Месецима уназад цела јавност бодри и СМС порукама помаже породици мале Миње Лапчевић (2), девојчице која болује од изузетно ретког прогресивног метаболичког поремећаја – дефицијенције аденилосукцинатне лијазе (АДСЛ).

Њени родитељи скупљају новац како би омогућили развој генске терапије за Мињу, као и за сву другу децу оболелу од тешке генетичке болести.

Њена мајка Ива испричала је раније за Нова.рс да је и током трудноће приметила прве знаке, а када се Миња родила, већ трећег дана пребачена је на интензивну негу где је провела наредних шест месеци живота.

Прекид дисања, поремећаји рада срца, епилептични напади, стална поспаност, немогућност говора, седења, оштећење вида, само су неки од симптома који су примећени код ове храбре девојчице.

Након свих могућих анализа које су доступне код нас, резултати су показали да је узрок њених криза генетички, те је коначну дијагнозу дала генетичка анализа.

Миња још увек има шансу.

Помозимо јој!

Боримо се заједно свим снагама да овој деци обезбедимо бољу будућност!

Слањем СМС поруке: Упишимо 1417 и пошаљимо на 3030.

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001511379-80

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001512010-30

IBA: RS35160600000151201030

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар