Почетна » Хрвоје Крешић – први добитник Регионалне новинарске награде Гордана Суша

Хрвоје Крешић – први добитник Регионалне новинарске награде Гордана Суша

од Други Пишу
0 коментар

Регионална новинарска награда „Гордана Суша“ Независног удружења новинара Србије, припала је новинару телевизије Нова ТВ из Загреба, Хрвоју Крешићу, одлучио је новинарски жири.

Награда „Гордана Суша“ додељује се од ове године за изузетна достигнућа у телевизијском новинарству, а по оцени жирија, Хрвоје Крешић је својим професионалним ангажманом испунио кључне критеријуме: професионално и одговорно новинарско деловање у телевизијском медију, у складу са универзалним етичким кодексом новинара и у служби јавног интереса, заштите људских права и слободе медија, као и интереса и посебности свих грађана, без обзира на њихов етнички, верски или родни идентитет.

„Професионалност, новинарска етика, уважавање јавног интереса, универзалност, спремност да помогне колегама из других медија, снажан телевизијски идентитет и лични интегритет карактеришу рад Хрвоја Крешића. Мењао је телевизијске редакције, али не и начин рада, и у себи је интегрисао таленат и вештину извештавања у најразличитијим телевизијским форматима“, истиче се у образложењу одлуке о додели Награде „Гордана Суша“.

НУНС је награду основао у сарадњи са партнерским организацијама из региона и уз подршку породице Суша, са циљем да сачува и одржи сећање на једну од најбољих телевизијских новинарки са ових простора.

Новинарски жири је радио у саставу: Жељко Бодрожић (председник НУНС), Борка Рудић (генерална секретарка Удружења БХ новинари), Хрвоје Зовко (председник Хрватског новинарског друштва), Бранка Михајловић, Југослав Ћосић, Фахри Муслиу и Велимир Илић.

Жири је саопштио да су поред Крешића у ужи избор ушле новинарке Аријана Сарачевић – Хелаћ (Федерална телевизија – ФТВ Босне и Херцеговине) и Емина Ковачевић (Н1 Србија), и да је у таквој конкуренцији било изузетно тешко донети коначну одлуку.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар