Почетна » Писмо породиље: Вучићу, нисам гласала јер морам да радим

Писмо породиље: Вучићу, нисам гласала јер морам да радим

од admin
0 коментар

 

“Обраћам Вам се отвореним писмом, у 22: 45 право из свог кревета где полако покушавам да утонем у сан поред моја два анђела, који спокојно спавају још од раних вечерњих сати. Пратим портал јос од своје прве трудноће. Наиме, телефон сам данас скоро па и искључила, телевизор нисам дала да се помери са канала цртаћа за моје најлепше душе. Зашто? Па, заслужују да уживају у њима док могу. А и искрено боље него да гледамо како се партије међусобно расправљају о излазности и победи. Хм… Није ме то занимало, али не могу а да не пукнем од огорчености док слушам комшију који скаче по стану испод и то уз појачан звук телевизора на којем господин Александар Вучић поново износи своју ‘супер’ теорију ‘велике и моћне Србије’. Једноставно не могу, а да не реагујем” наводи Тијана, која се представља као мајка девојчице од пет година и дечака од непуних пет месеци.

Пише да је запослена мајка у приватној фирми на породиљском одсуству.

“Али… И данас и сутра и следеће недеље, отићи ћу на посао.. Али не у фирму.. На њиву… Зашто? Рећи ћу ти, баш теби господине Александре Вучићу. Јер сам мајка којој си дао накнаду зараде од 12.000 динара да остане код куће са двоје мале деце. Јер сам супруга којој је главни ослонац у животу остао без два посла оног момента када си прогласио ванредно стање, те смо остали да живимо са месечним примањем једне породиље” истиче Тијана.

Објашњава да је са својом породицом подстанар, као и да станодавца не занима да ли има иза кирију и обраћајући се директно председнику Србије набраја разлоге због којих мора да ради и за време породиљског.

“Јер сам власник југа ’98 годиште којег сам успела купити захваљујући дивном супругу и још бољем оцу који се одрекао шест месеци присуства прошлог лета у животу тада једногодишње ћерке и моје друге трудноће. У тог југа уложили смо и срце и душу, а некад и последњи динар да би наша деца била сигурна.

Јер ми на фрижидеру стоји абнормални рачун за струју који су твоји људи испоставили за два месеца баш онда када си увео ванредно стање, а да ме подсети да ћемо и супруг и ја месецима да радимо како бисмо исплатили тај исти рачун. Ако се питаш одакле толики рачун?! Одговор је: Не знам. Али деца не смеју бити у хладном, новорођенче не сме доци у хладно.

Јер уместо да уживам са својом тек рођеном бебом код куће, ја исту остављам код бабе и деде, некад тетке или кога стигнем, јер дадиљу да плаћам немам. А и кад већ мора да се одвоји од мене, нека бар иде код некога свог” наглашава ова мајка и наставља:

“Зато не замерите господине Александре Вучицу што данас нисам гласала. Али ипак за крај ћу ти честитати победу. Јер си и мени и мојој породици само дао ветар у леђа да се боримо даље док нам деца мало не стасају па да ти препустимо твоју велику Србију и пођемо путем бољег живота негде где ћемо и имати услове које заслужују наше највеће среће у животу, они чији смо долазак оба пута неизмерно желели и чекали” поручује председнику.

“И за крај, поштована редакцијо, не замерите на бруталној и суровој истини, али нека изнесе господин председник, ако има имало смелости, колико је гласова добио од трудница и нас породиља. Мислим да му проценат није велики. Верујем да оваква писма често добијате, али ето желела сам да поделим са вама моју причу” закључује огорчена читатељка портала Бебац.

Бебац/Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар