Почетна » Томановић: Ванредно стање без надзора је само отимачина живота и слободе

Томановић: Ванредно стање без надзора је само отимачина живота и слободе

од admin
0 коментар

 

Томановић је за Недељник говорио и о ограниченом кретању грађана, уставности проглашених мера, „Скајп“ суђењима и забрани присуства медијима на конференцијама за новинаре кризног штаба.

На питање да прокоментарише примедбе да, док траје борба за животе грађана, не треба говорити о људским правима и демократији, Томановић је рекао да је то „неприкладна и јефтина политичка доскочица“.

Сматра да овде није тема само демократија као декларација без суштине, већ управо живот и смрт јер, како каже, власт у ванредним стањима има огромну моћ над животом и смрћу грађана и та моћ је углавном неконтролисана.

„Они доносе одлуке које директно или индиректно одређују судбину сваког грађанина. Грађанин стрепи од неконтролисане силе која може да му угрожава управо живот и слободу. Због тога грађанин има право да зна како људи на власти користе ту огромну моћ која им је дата, као и да проверавају њихове одлуке. А ванредно стање без контроле, надзора и владавине права није ванредно стање, већ отимачина живота и слободе и води ка неизбежној употреби силе“, рекао је Томановић у изјави за Недељник.

Недељник/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар