Почетна » Полицајцу који је бацио жену преко банкине током блокаде аутопута из Рукометног савеза “само” 200 евра

Полицајцу који је бацио жену преко банкине током блокаде аутопута из Рукометног савеза “само” 200 евра

од admin
0 коментар

 

Наиме, читалац Данаса који је желео да остане анониман, тражио је податке о томе колику накнаду прима Крстић у РСС као председник Комисије за безбедност, а пошто није добио одговор, упутио је захтев по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја иниституцији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Након тога, из РСС су му послали допис, који је потписао генерални секретар Светозар Станковић, у којем га обавештавају да Крстић за свој ангажман прима месечну накнаду од 24.000 динара.

Занимљиво је да нашем читаоцу из РСС-а нису доставили ове податке у року, као и документацију из које се види колика му је месечна плата, што значи да може да буде и већа од 200 евра.

Станковић у допису нашем читаоцу наводи да је Крстић “председник наше Комисије у оквиру које се остварују претпоставке за нормално и безбедно одвијање рукометних утакмица, које се организују у оквиру Рукометног савеза Србије”.

“Истовремено, господин Крстић је и Комесар за безбедност и у његовој ингеренцији су послови безбедности на свим нивоима такмичења које организује наш савез. За свој ангажман господин Крстић има месечну накнаду у износу од 24.000 динара. 02. 04. 2021. господин Крстић је именован од стране УО РСС одлуком број 255/2-5 од 2. 4. 2021. као председник Комисије за безбедност и од маја 2021. добија горе наведену накнаду”, каже Станковић и додаје да остали чланови Комисије немају накнаду за свој ангажман.

Оно што је такође занимљиво у овом допису генералног секретара РСС-а Светозара Станковића је да то што Данасовом извору каже да је његово обраћање институцији Повереника било сувишно и “очекујемо да у будућности неће бити потребе да на тај начин остварујемо комуникацију”.

Подсетимо, осим што је бацио жену преко банкине на аутопуту, Крстић је насртао на еколошке активисте, а након што су га питали да ли ће „ићи на голорук народ“, узвратио је са „тако је“ и гурао их.

Милена Делић, председница РСС-а, истакла је да Крстић неће бити смењен са позиције комесара за безбедност јер он, како је рекла, тај посао обавља професионално.

“То што се десило на његовом послу нема везе са нама и послом због ког смо га ангажовали”, изјавила је Делић за Директно.рс након што је Крстић бацио жену преко банкине аутопута.

Ј. Диковић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + 10 =