Почетна » ЕПС Дистрибуција најавила преузимање 650.000 мерних уређаја

ЕПС Дистрибуција најавила преузимање 650.000 мерних уређаја

од admin
0 коментар

 

ЕПС Дистрибуција овим преузима и обавезу одржавања преузете опреме и сносиће трошкове будућег одржавања мерних уредјаја, мерно разводних ормана, прикључних водова, инсталација и опреме у мерно разводном орману, наведено је у саопштењу.

Корисници система немају никакве трошкове у вези са преузимањем, а у складу са Законом о енергетици, ЕПС Дистрибуција уредиће услове преузимања уговором.

Обавештење и уговор у два примерка су достављени корисницима система на адресу уручења рачуна за електричну енергију.

Један потписан примерак уговора потребно је вратити надлежном огранку ЕПС Дистрибуције у року од осам дана на назначену адресу.

Уколико корисници система не потпишу уговор о преузимању, остају одговорни за исправност и одржавање те опреме и мерних уређаја, што значи и да ће сносити све будуће трошкове њиховог одржавања.

Преузимање мерних уређаја и остале опреме не значи и истовремену замену постојећих мерних уређаја, већ се њихова замена ради у складу са постојећим законским прописима.

Прецизирано је да се преузимање мерних уређаја и опреме одвија по фазама.

Од укупно 3.684.000 мерних места, ЕПС Дистрибуција је до сада преузела опрему и мерне уређаје на око 600.000 мерних места.

У сада започетој фази, на дистрибутивном подручју Београда биће преузети мерни уређаји и остала наведена опрема 163.280 корисника, на дистрибутивном подручју Новог Сада 168.610, на дистрибутивном подручју Кралјева 163.670, на дистрибутивном подручју Ниша 104.260 и на дистрибутивном подручју Крагујевца 50.180.

Уговор о преузимању може потписати само лице које испуњава законске услове за то, односно лице које је корисник система или лице које има важећу законску пуномоћ да потпише уговор о преузимању, уместо корисника система.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар