Почетна » И сутра акција запрашивања комараца

И сутра акција запрашивања комараца

од Други Пишу
0 коментар

Екипе Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“ сутра ће у раним јутарњим часовима сузбијати комарце на широј територији Београда.

Третманом ће бити обухваћена насеља на обали Дунава, Стара Карабурма, Сурчин, Миријево, пут за Врчин, насеља у општини Гроцка, Палилула, Раковица и Чукарица.

„Градска чистоћа“ је саопштила да су препарати који се користе за третман сузбијања комараца регистровани у Привременој листи биоцидних производа, те да грађани немају разлога за страх.

Из тог ЈКП су апеловали на суграђане да обезбеде физичку баријеру од комараца на својим прозорима, и да испразне складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме и стара бурад.

Пчелари су упозорени да предузму потребне мере како би заштитили пчеле на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

У саопштењу се наводи да ће екипе чистоће наставити да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима, уколико то дозволе временске прилике.

Грађани повећану бројност комараца на одређеном локалитету могу да пријаве сервисном центру Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7.00 до 22.00 сата, и суботом од 8.00 до 14.00 сати, саопштено је из „Градске чистоће“.

Shutterstock

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар