Почетна Друштво ВРЕМЕНСКА КЛАЦКАЛИЦА Сунце, киша, пад температуре, па нови шок! Ево кад се враћа ПРАВО ПРОЛЕЋЕ

ВРЕМЕНСКА КЛАЦКАЛИЦА Сунце, киша, пад температуре, па нови шок! Ево кад се враћа ПРАВО ПРОЛЕЋЕ

од admin
0 коментар

 

Наредних дана имаћемо праву временску клацкалицу – сунце, кишу, ниже температуре, а понегде и суснежицу. За викенд је најављен пад темепратуре и нешто хладније време за ово доба године.

Према речима метеоролога, лоше време које ће нас захватити наредних дана последице су висинског циклона поља ниског ваздушног притиска, због чега ће бити свеже и кишовито, али ће такве временске прилике кратко трајати. Добра вест јесте да је ветар престао да дува, али нам уместо њега долази киша.

ДО ВИКЕНДА ВРЕМЕНСКА КЛАЦКАЛИЦА

До викенда се у целој земљи очекује смена сунчаних и облачних интервала, уз повремене пљускове са грмљавином које ће бити локалног карактера.

Из „Wеатхер2Умбрелла“ рекли су да за викенд у вишим планинским пределима може доћи и до суснежице.

– За петак се очекује претежно облачно време, са повременом кишом у неким пределима и грмљавином. Температуре ће се кретати од 8 до 15 степени, једино ће на југоистоку температура достизати 18 подеок – рекао нам је метеоролог Ђорђе Ђурић, из „Wеатхер2Умбрелла“.

Температуре ће бити нормалне и мало испод просечних за ово доба године до викенда.

КИШНИ ВИКЕНД

За суботу и недељу очекује се знатно хладније време него претходних дана. Такође, температуре ће бити испод просека за пролеће. И спремите кишобране, јер ће киша повремено падати.

Температуре ће се за дана викенда кретати од 6 степени у јутарњим часовима, до 13 степени током дана.

У Београду ће викенд протећи такође уз падавине, док се на планинама очекује и појава слабије суснежице. Максималне температуре достизаће 10 степени.

ОД ПОНЕДЕЉКА РАЗВЕДРАВАЊЕ

Од понедељка поново можемо да се радујемо лепом времену, након кишног викенда, јер се очекује пораст температуре.

За први дан недеље предвиђено је да минимална температура буде 5 степена, док ће максимална износити 14. У појединим деловима земље могући су и пљускови са грмљавином.

– Од уторка и среде очекује се стабилизација времена, при чему ће бити претежно сунчано уз свакодневни пораст до око 20 степени – рекао је метеоролог.

У уторак максималне температуре кретаће се око 16-17 степени, а у среду око 19-20.

ОД СРЕДЕ ВИШЕ СУНЦА

Како се буде разведравало време у Србији, тако ћемо имати и више сунчаних дана и прилику да више времена проведемо напољу.

Следећа половина седмице узроковаће и пораст сунчаних дана, и како кажу из „Wеатхер2Умбрелла“, све је то последица анти-циклона.

– Најбитније је да нећемо имати јак ветар, нити кошаву који је престао још пре неколико дана и не постоје услови за његово појављивање – додао је Ђурић за крај.

М. Вранић  Блиц 

Можда ти се свиди

Оставите коментар