Почетна » „Имам двије козе, чисте, уредне, једна браон, друга бијела!“: О овом декици брује друштвене мреже и сви желе да му ПОМОГНУ

„Имам двије козе, чисте, уредне, једна браон, друга бијела!“: О овом декици брује друштвене мреже и сви желе да му ПОМОГНУ

од admin
0 коментар

Када је декица из Црвенке код Борче кренуо са папирићем у рукама да покуша да прода млеко коза, које он и његова супруга гаје на свом имању, није ни слутио да ће његов случајни сусрет са једном девојком и молба за помоћ направити потпуни хаос на друштвеним мрежама. А, било је баш тако.

Девојка која се нашла на путу симпатичном декици, препричала је на свом фејсбуку овај занимљиви сусрет, а тај пост је за два дана подељен више хиљада пута.

Рукописом његове супруге исписан папирић, на коме је наведено да продају козје млеко, цена за литру, као и број телефона на који их заинтересовани могу добити сасвим сигурно није могао имати домет једног фејсбук поста, али је управо тај папирић одговоран за причу која је расплакала бројне кориснике друштвених мрежа.

– Сретнеш тако земљака, честитог, насмејаног Крајишника, 80 и нека година, пита: „Љепа моја, како би ја мого разгласити да продајем свјезе козје мљеко? Баба ми на папир написала вако, а није знала нако да имају они бројеви да се откину. Имам двије козе, чисте, уредне, једна браон, друга бијела!“ – пренела је Александра Мандић Малић на Фејсбуку и додала:

– Причали смо јос мало. Видиш није место старцу на овом бетону, а сунце упекло, ал прихвата све сто му је дато. Живи и радује се! Обећала сам да ћу разгласити. Није ни вако, ни нако… Макар како, јавите се ако коме треба!

„Дивно! Свака цаст! Овакви људи требају имати више места код свих нас у животу, у било којем смислу…“, „Ја кад слетим у Београд, ето ме“, „Браво и за деду и за разглас“, „Свака част! Близу сам ђеда. Зваћу га… Јављам какво је млијеко!“ – само су неки од бројних коменатара на овај пост. Јавили су се и људи који познају симпатичног декицу и од њега већ узимају млеко.

– Не познајем девојку која је ово објавила, али комшију да и могу да кажем да је млеко одлично и неразблазено. Лично га узимам за децу тј. за најмлађу ћеркицу. Прошле године је пила и сталне прехладе су стале. Имунитет одличан захваљујући комшији и козицама које нам дају млеко. Нема никакав шмек, све похвале. Пре пар дана смо кренули поново да пијемо млеко, нема бољег. Поздрав – написао је корисник који се потписује са Горан Љиља Миљевић.

Било је, разуме се, и негативних коментара, додуше у мањини, али неки су се запитали где држи козе у околини Београда и да ли је то дозвољено.

Љ.С.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар