Почетна » ИНЦИДЕНТ НА ДЕБАТИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА „Напоље, фашисти из НАТО“

ИНЦИДЕНТ НА ДЕБАТИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА „Напоље, фашисти из НАТО“

од admin
0 коментар

Дебата о америчкој спољној политици и улози САД у савременим међународним односима која се одржава данас у Београду почела је инцидентом.

Група од пет-шест младића у белим мајицама на којима је писало „ОУТ АМЕРИЦА“ и „Нови СКОЈ покрет“ прекинула је уводну реч коју је држао председник Центра за одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић.

Младићи су се окренули према новом америчком амбасадору Кајлу Скоту и узвикивали: „НАТО фашисти, овде вам није место!“

Након краћег инцидента, обезбеђење је реаговало и извело младиће из хотела у којем се одржава дебата, а испред их је сачекала патрола полиције. Младићи су тренутно на испитивању.

Фото: П. Димитријевић / РАС Срб

– НАТО не чине фашисти. да би ушао у НАТО мораш да будеш демократа – одговорио им је декан елитне „Флечер“ школе Џејмс Ставридис.

У сали се у тренутку инцидента налазило скоро хиљаду људи, међу којима је био и број два руске амбасаде, као и велики број истакнутих светских дипломата.

Међу гостима, уједно и учесницима дебате, су амерички политиколог Џозеф Нај, затим поменути Џејмс Ставридис, председник вашингтонског Центра за нове америчке студије Ричард Фонтејн и бивши пољски шеф дипломатије и министар одбране Радослав Сикорски.

Повод за одржавање дебате је излазак 5. броја часописа „Хоризонт“, који издаје ЦИРСД.

 

А. Ђокић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар