Почетна » Миленијум тим тужио Инфо врањске због извештаја са конференције за новинаре

Миленијум тим тужио Инфо врањске због извештаја са конференције за новинаре

од admin
0 коментар

 

Како је тај портал објавио, тужба Вишем суду упућена је 24. марта, а тиче се текста објављеног на том порталу под називом „Јеремић: ‘Милленниум теам’ један од највећих асова корупције“.

„У тужби се таксативно износе разлози због којих се туже Инфо Врањске, али се сви своде на исто: извештавање Инфо Врањских са конференције за новинаре која је одржана 7. фебруара 2021. године, на којој су говорили председник и потпредседник Народне странке Вук Јеремић и Мирослав Алексић, као и локални лидер партије Ђорђе Ристић“, наводи се.

Портал додаје да се тужба искључиво односи на ставове које су изнели људи из Народне странке.

„Инфо Врањске су тужене, уз тражење астрономске одштете, вероватно само зато што су професионално радиле свој посао, и пренеле искључиво оно што је речено на терену, и касније у подкасту који је наш уредник урадио са Вуком Јеремићем“, додаје се.

Уредник Инфо Врањских Саша Стојковић рекао је да је реч о новом притиску на тај портал који не би смео да изазове било какве правне последице, ако је Србија правна држава.

„Не плашимо се, не мењамо уређивачку политику и не осећамо се кривим што професионално радимо свој посао. Уосталом, како ћемо извештавати са било које конференције за новинаре ако не преносимо оно што се тамо говори? Ово је директан напад на нас, нови покушај да нас униште и утишају и тај један макар слабашан глас јавности која не жели да ћути и жмури на све ово што се дешава у стварности“, рекао је Стојковић.

Инфо Врањске и Стојковић сада имају осам дана да дају свој одговор на тужбу.

Бета/Нунс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three + 1 =