Почетна » Пресуђено у корист Жиг инфа, Тодоровић: Нек је Симоновићу на наук

Пресуђено у корист Жиг инфа, Тодоровић: Нек је Симоновићу на наук

од admin
0 коментар
odbačenatužba

У пожару је осим куће  и гараже изгорео и аутомобил. Наш колега и његова супруга једва су извукли живу главу и у трену остали без свега што су стицали целогаживота. 

Драгољуб Симоновић, тадашњи председник ГО Гроцка и високи функционер напредњака, 25. јануара 2019. ухапшен је због сумње да је наложио паљење куће новинару нашег портала Милану Јовановићу.

Пуштен је на слободу 7. марта, после 40 дана проведених у притвору.

Након што је пуштен из притвора, почео је оркестрирани напад тужбама  које је подносио Драгољуб Симоновић против Жиг инфа. Тај поход делује прилично конфузно и у најмању руку контрадикторно. У 14 тужби пред Другим основним судом Симоновић тврди да новинари портала Жиг инфо нису новинари, као и да портал није медиј. У још једној, 15. тужби пред Другим основним судом, Симоновић тражи обештећење за „душевну патњу“ због представке Основном јавном правобранилаштву која је поднета у виду петиције педесетак грађана. Како се наводи у тужбеном захтеву, ту петицију су иницирали новинари портала Жиг инфо, Ипак, у 16 по реду  тужби пред Вишим судом Симоновић признаје да су у питању новинари и тужи Жиг инфо за четири текста, од којих је два написао Милан Јовановић.

Правни заступник Жиг инфа, адвокат Немања Тодоровић изјавио је данас, да је Други основни суд у Београду пресудио, првостепено, у једној од тужби Драгољуба Симоновића против „Жиг инфа“, односно уредника Жељка Маторчевића,  одбацујући тужбени захтев.

odbačenatužba

Како је адвокат Тодоровић још саопштио, он очекује да ће и остале тужбе бити одбачене, а да ова прва пресуда треба бити Симоновићу на наук.

Погледајте опширније излагање адвоката Немање Тодоровића.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар