Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Пударци: Изгубио јаре старо два дана па га после недељу дана пронашо, ветеринари у чуду

Пударци: Изгубио јаре старо два дана па га после недељу дана пронашо, ветеринари у чуду

Јаретова судбина

од Жиг Инфо
0 коментар

Мештаним М.П из села Пударци надомак Гроцке, пре тачно недељу дана, затворио је козу са јаретом старим два дана у шталу. Ујутру је отворио врата штале, али је затекао само козу.

Камере које су биле постављене на објекту нису приказивале никакав упад у шталу где се налазила коза са својим младунцем, али од јарета није било ни трага ни гласа. Анагажовао је М.П целу породицу да пронађу јаре или било какве остатке од њега, али узалуд. Ништа нису пронашли.

Укућани су се опростили од јарета и свима су причали о овом невероватном нестанку. Међутим, када је М.П данас отишао до штале како би узео балу сламе да распростре другим животињама, остао је без даха јер је угледао јаре које се изгубило пре тачно недељу дана.

Испоставиће се да је јаре некако пало иза бале сена, и завукло се испод јасли. И баш ту провело је недељу дана. Како је јаре преживело толико дуго без мајчиног млека, запитали су се и ветеринари који су касније дошли да дају терапију, односно витамине како би јаре преживало. Мада, можда витамини нису ни били потребни јарету. Јаре је, без обзира што је изгубило килажу, одмах након првог гутљаја млека постало живахно. Тетура и слабо може на предње ноге, али се очекује његов опоравак.

Јаре сада пије мајчино млеко али на цуцлу, јер га мајка коза више не препознаје. Али чим ојача, претпоставља се да ће му мајка поново дати да сиса.

 

ЕЖИ

Насловна фотографија: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар