Почетна » БУЏЕТ „ПО БРАТУ“ У Гроцкој за Спортисте новац иде председниковом брату, али не и онима коме би требало!

БУЏЕТ „ПО БРАТУ“ У Гроцкој за Спортисте новац иде председниковом брату, али не и онима коме би требало!

од admin
0 коментар

Састанку је требао да присуствује и Зоран Лалић, председник Кјокушинкаи клуба „Тигар“ из Гроцке који по расписаним критеријумума, јасно и недвосмислено дефинисаним условима за доделу средстава апсолутно исте задовољава у потпуности. Мађутим, тог 16. Марта око 17 часова, педседника „Тигра“ на вратима зауставља обезбеђење општине, не дозвољавајући му да приступи састанку. – Рекао сам З.В-у (раднику обезбеђења) „дај Витко не зезај се, журим да потпишем и идем на пут са репрезентацијом“… Он је деловао уплашено и тврдио ми да не сме да ме пусти јер има такво наређење. На моје инсистирање да ми каже ко му је наредио такву глупост, одговорио је „Влада Радовановић“. Позвао сам Владу Радовановића, председника Спортског савеза Гроцке, телефоном и он ми је некако запетљано и смушено, тако је деловало, одговорио да сачекам пар минута и да ће ме звати. Тих пар минута се претворило у пола сата. Пошто сам се налазио на јавној површини испред самог улаза у зграду ГО Гроцка, а како бих имао било какав доказ о овом инциденту, позвао сам полицију која је узела податке од радника обезбеђења Зорана Видовића и Драгана Каргановића и прибележила њихову изјаву да је Влада Радовановић усмено наредио да ме не пусте да уђем и потпишем Уговор о финансирању Кјокушинкаи Клуба ТИГАР из буџета намењеног за спорт, каже за Жиг Инфо Зоран Лалић.

У међувремену се сазнало да су друга два Клуба из Кјокушинкаи гране спорта, са територије ГО Гроцка, добили су средства из буџета и потписали су Уговоре о финансирању. Према документацији та два клуба не задовоњавају критеријуме у складу са правилницима за доделу средстава из буџета. Груби порпуст се прави и са чињеницом да та два клуба  нису чланови Надлежног нациналног гранског савеза, а то је један од услова. Наиме на територији ГО Гроцка постоје још два клуба у грани спорта Кјокушинкаи, „Кјокушинкаи карате клуб Шкорпион“ из Гроцке и „Кјокушинкаи карате клуб Кобра“ из Врчина. И поред тога што ти клубови нису чланови Надлежног националног спортског савеза за спортску грану Кјокушинкаи, додељена су им средства из буџета за спорт, а што је у супротности са Чланом 5 тачка 10) и Чланом 6 Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у Градској општини Гроцка. И у директној колизији са Правилником о категоризацији спортских организација, јер наведени клубови не могу уопште ни бити категорисани, пошто нису легитимни чланови Надлежног националног спортског савеза за спортску грану Кјокушинкаи.

Ко су представници ова два клуба?

Горе наведени клубови су чланови „Кјокушинкаи карате савеза Србије“, који није надлежан за грану спорта Кјокушинкаји али издаје потврде својим клубовима, које они злоупотребљавају пред локалном самоуправом ради остваривања финансијске користи расподелом буџетских средстава.

Фотошоп

 

Индикативно је да је председник овог такозваног савеза, Славко Симоновић, рођени брат председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, а који је уједно и председник Већа ГО Гроцка, које је додељивало средства из буџета у „складу са правилником“. Председник „Кјокушинкаи карате клуба Кобра“ из Врчина је Бојан Симоновић, син Славка Симоновића , односно братанац Драгољуба Симоновића председника ГО Гроцка. Председник „Кјокушинкаи карате клуба Шкорпион“ из Гроцке је Дивна Драгутиновић, запослена у једном од ЈКПа у Гроцкој и у тесној вези са Симоновићима. Подсетимо се, председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, је на седници у децембру 2016 у свом говору споменуо да Зоран Лалић неће добити средства из буџета намењеним за спорт. Доказ за то је његов јавни испад на седници СО Гроцка, децембра 2016. „И онај Лалић је каратиста ко мој деда, њему неће ићи новац“, изјавио је тада председник ГО Гроцка, између осталога.

Бахато понашање и поступци председника ССГ Владе Радовановића, су нешто о чему је и раније писао Жиг Инфо. Постоје докази да је разноразним уценама уцењивао и остале спортисте са територије ГО Гроцка. Према сазнањима Жиг Инфа, над овим клубовима, блиским председнику Гроцке,и савезима спроводи се ванредни инспекцијски надзор од стране Инспекције Министарства омладине и спорта, а због грубог кршења Закона о спорту. Према нашим сазнањима, председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић, покушао је у пар наврата да потегне своје страначке везе, како би се спречио надзор или би пак решење донето да је међу спорним клубовима све по Закону о спорту.  

 

За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић          

Можда ти се свиди

Оставите коментар