Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа ПОРОДИЦА ЧАГЛИЋ ИЗ ГРОЦКЕ КОЈИМА ЈЕ ИЗГОРЕЛА КУЋА: Помоћ нисмо добили у целости иако је уплаћена

ПОРОДИЦА ЧАГЛИЋ ИЗ ГРОЦКЕ КОЈИМА ЈЕ ИЗГОРЕЛА КУЋА: Помоћ нисмо добили у целости иако је уплаћена

од admin
0 коментар

Пожар је настао, како се испоставило због квара на електро инсталацијама, а мештани Гроцке су врло брзо кренули у прикупљање помоћи , како би помогли породици Чаглић која има двоје малолетне деце, да што пре санирају насталу штету. И заиста, помоћ је почела да пристиже. Грађани и деца ОШ „Илија Гарашанин“ су прикупљали новац за Чаглиће. Чаглићи су део помоћи добили, међутим део нису. Како су рекли за Жиг инфо, они и не желе да та новчана средства од помоћи уплате њима, већ да се да се да у хуманитарне сврхе. Породица Чаглић данас живи у изнајмљеном стану и ово је њихова прича.

Како кажу родитељи двоје малолетне деце, Наташа и Бата Чаглић њима је заиста помоћ почела да пристиже. Многа одељења Основне школе у Гроцкој су прикупила новац који им је послат у ковертама. Такође, од пријатеља су добили одређени износ. Међутим, како су сазнали Основна школа у Гроцкој, тачније радници те установе су уплаћивали од својих плата помоћ за Чаглиће али на рачун учитељице која ради у овој школи а која је иначе Наташина свекрва, односно мајка Бате Чаглића.

Како кажу, они тај новац нису уопште видели, нити их сада занима али желе да обавесте јавност о могућим малверзацијама. Чаглићи су, како наводе, тражили од директорке ОШ „Илија Гарашанин“ званични одговор зашто је новац уплаћиван на рачун учитељице те школе, а не на њихов и како кажу једини усмени одговор који су добили јесте да се једино на тај рачун могло уплатити , што се тиче запослених у школи.

-Тај новац никада нисмо добили и ко зна још који. Чујемо да она ( учитељица, мајка и свекрва) прича како она враћа некакве дугове од тог новца настале због неплаћених рачуна. То апсолутно није тачно. Ми имамо све те рачуне овде код нас (показују их нашој редакцији) и видите да ниједан рачун није плаћен, као и да се не води на њих. Једино што је она (учитељица) наставила да плаћа јесте интернет који је, иначе, пребацила код ње у стан, истичу Чаглићи и додају да желе да се захвале свима који су помогли.

Чаглићи нису ни започели са реновирањем изгореле куће. Како кажу, новца је свакако премало а и не би да улажу у имовину која се и не води целокупна на њих. Одлучили су , да за сада, живе у изнајмљеном стану а у будућности планирају да оду из земље.

-Наш једини циљ је да јавност сазна праву истину и заиста би волели да тај новац који је уплаћен, а не знамо који је то износ, заиста оде у хуманитарну помоћ. Нама заиста више не треба, али исто тако не треба тај новац завршити у нечије приватне џепове. Још једном хвала свима који су нам помогли, заиста нам је значило, кажу Чаглићи.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар