Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Ана Матић Алимпијевић: Циљ је био ућуткати новинаре портала Жиг инфо

Ана Матић Алимпијевић: Циљ је био ућуткати новинаре портала Жиг инфо

од admin
0 коментар

 Када сам у децембру 2018. године упознала Милана и Јелу, пред собом сам, уместо мушкарца и жене, видела две руине,две особе на којима су се само могли назрети трагови некадашњих личности. То су била два психички и физички сломљена бића. Остали су голи и боси, на улици усред ноћи, док ватра носи све што су стицали целог живота…Нажалост, Јела се није опоравила, она је и даље психички сломљена и неопходна јој је стална подршка неуропсихијатра.

И све то – зашто. Зато што су некоме сметали Миланови текстови који су објављивани на широј јавности тада потпуно непознатом интернет порталу Жиг инфо. Невероватно.

У јесен 2018.године, првоокрвиљени и другоокривљени су сковали план. У кафани, на породичном слављу. Не смемо заборавити да су они блиски пријатељи, да је Симоновићева ћерка кума са Михајловићима, а што се каже у народу “кум није дугме”.

Па кад старији кум затражи да му млађи кум у нечему помогне, па ко то може да одбије, нарочито ако је притом старији кум председник општине и послодавац кумице, а млађи кум припадник елитне интервентне бригаде МУП-а. Чим је у игру ушла и не тако симболична обећана новчана свота,онда се одмах и прелази на испуњавање нарученог и договореног. Циљ је био: ућуткати новинаре портала Жиг инфо.

Прво је пребијен Жељко Маторчевић. Већ у октобру 2018.године, Разбијен му је и нос на улици, док је ишао на посао, рано ујутру, а кривац још није пронађен… Међутим, како ни поломљен нос није натерао Жељка Маторчевића да угаси портал, прешло се на ковање пакленијег плана. Да, баш пакленог. Од више хиљада степени целзијусових.

Михајловић проналази Новаковића. Ништа ту није случајно, јер је Новаковћ један од првих комшија и моће данима да неприметно прати њихово кретање и навике. Новаковић пролазећи поред Јовановићеве куће мора да зна да је гаража спојена с кућом са унутрашње стране и да су Милан и Јела сваке ноћи код куће.
Међутим, забринутост за последицу није постојала. Новаковић проналази свог дужника Маринковића, Маринковић проналази Бојану Шијачки. Да га вози. Жена, мајка, у глуво доба ноћи…

Круг је затворен, коктел је спреман, пресуда је донета. Бум. Бум. Бум.

Даље је све познато и нећу се понављати. Окривљени падају један за другим и свако признаје своју улогу,детаљно описујући све предузете радње. Још једном честитке јавном тужиоцу на школски одрађеној истрази.
У само 10 минута, Милану и Јели је уништена сва имовина, а треба да буду срећни што су спасили голе животе. Па и јесу срећни. Јелу је спасила хронична несаница, Милана је спасила Јела.

На суду је остало само да каже – ДА-Ово што сте урадили је тешко дело угрожавање сигурности и овај суд вас осуђује на максималне казне.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар