Почетна » ГРОЦКО СРАМОТИ СЕ Овако се понашају према једном државном прваку (ИСКОРИСТИО ГА СНС)

ГРОЦКО СРАМОТИ СЕ Овако се понашају према једном државном прваку (ИСКОРИСТИО ГА СНС)

од admin
0 коментар

Душан Веселиновић из Калуђерице има 17 година и троструки је државни првак у бициклизму.
Поред државних првенстава, учествовао је и на многим другим, европским.

Његови успеси требало би да су понос државе а поготово општине из које Душан долази, међутим, то није случај и са ГО Гроцка, која више и не пита за овог младог талента.

А питали су раније, итекако. Наиме, пред локалне изборе 2016 године у јеку кампање локални СНС, под окриљем ГО Гроцка посетио је овог првака. Тачније, почетком марта 2016. године председник Спортског савеза Гроцка и члан већа Владо Радовановић посетио је дом Душана и пружио му је подршку и наставак успешне спортске каријере.

Међутим, та подршка је остала само на речима, а у међувремену по тврдњи мајке, Душан је искоришћен у политичке сврхе СНС-а и то више пута.

Од тог марта 2016 године, Душан је учествовао на више такмичења. Од општине Гроцка помоћ је обећана али, како каже његова мајка, она никада није стигла. Најпотребнији су Душану витамини које користи када има такмичења.

-Нисмо ми баш сиромашни, али нисмо ни имућни. Витамини коштају 18 000 динара што представља озбиљан удар на кућни буџет, каже за Жиг Инфо Душанова мајка.
Мајка је огорчена на понашање ГО Гроцка према младом таленту. Прича је дуга и изазива осећај згрожености, плача и засигурно растужује.

– Душана су у јеку кампање стално посећивали из ГО Гроцка. Обећана је помоћ, што се тиче куповине витамина и још неких неопходних ситница. Влада Радовановић је долазио код нас, сликао се са Душаном и то је испромовисано у кампањи. Међутим, од конкретне помоћи ништа се није десило. Успутно, за време кампање, од Душана је тражено од стране локалног СНС-а да присуствује свим већим скуповима у организацији ове партије.

Вучић долази у Калуђерицу, они зову Душана. Промоција локалног СНС-а, опет зову Душана. Такође, тражили су и да носи обележја СНС-а. Ми смо као родитељи то негде и прихватили, веровали смо да ће Душану помоћи како би наставио да ређа успехе. Након што су се избори завршили, а помоћ није долазила, позвала сам општину и представнике Спортског савеза Гроцке да видим шта се дешава са њом, с обзиром да су му претходила такмичења у Мађарској као и многа друга. Знате, лепо је имати представника једне општине на европском такмичењу. Када сам их назвала, рекли су ми да се стрпим јер се тек формира власт, а када се буде оформила биће све у реду. Госпођа, којој сам заборавила име, рекла је да ће се потрудити да они између себе скупе новац и да ће послати за Душана по Влади Радовановићу. Замолили су ме да их обавештавам о његовим успесима. Након првог успеха, то сам и урадила. Опет сам питала за помоћ и добила одговор од исте госпође, која је заиста фина, да је новац послат по Влади Радовановићу и да је чуди да ништа није добијено. Од тог тренутка сам престала да им се јављам. Душан је имао још такмичења од тада. Пријатељи су буквално узимали чекове и куповали му витамине, како би успео да ређа успехе, прича између осталога, Душанова мама за Жиг Инфо.

Влада Радовановић: Нисам их заборавио

Влада Радовановић са Душаном

Влада Радовановић представник ГО Гроцка, који је и даље члан Већа задуженог за спорт, као и у спротском савезу, каже пак да Душан није заборављен али и потврђује да му до сада није ништа конкретно испуњено, осим што му је дата подршка.
– Ја сада не могу ништа да причам, можете доћи до мене па да вам кажем а овако не причам на телефон, каже Радовановић за Жиг Инфо.

Тек на инсистирање Жиг Инфа и након поновљеног питања “ Да ли је општина Гроцка помогла нешто Душану Веселиновићу, с обзиром да му је обећана помоћ пред изборе, Радовановић је рекао да није.

-Ми ћемо сигурно неку сарадњу направити. Ја малога нисам заборавио, нити ћу га заборавит. А речено је да није остварена сарадња, кратко је изјавио Радовановић.

Од обећане помоћи, прошло је већ осам месеци. За то време, Душан је изређао још веће успехе. У помоћ су му притекли најмилији. С друге стране, ГО Гроцка итекако помаже Спортске организације без значајнијег успеха. Делује да новац иде „по бабу и стричевима“.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар