Почетна » ГРОЧАНСКИ ЕТНО-БАЗАР

ГРОЧАНСКИ ЕТНО-БАЗАР

од admin
0 коментар

Етно-базаром је почео други дан 50. Грочанских свечаности.

Становници општине Гроцка, коју осим насеља Гроцка чини и још 15 насеља, представили су суграђанима својих руку дело, а било је и оних који су дошли и из удаљенијих крајева.

Уникатне радове на штандовима у центру Гроцке током дана могли су погледати и купити сви заинтересовани, а и добити корисне информације о природним препаратима које сам прави Драган Спасић, наставник биологије, да пробају добро вино направљено на Огледном добру „Радмиловац“ и да набаве квалитетан мед са Хомоља или од Милице Степановић, која има производњу меда.

За све који воле Гроцку, било да живе у њој или је радо посећују, као и за оне који први пут долазе у ове крајеве, Дијана Делкић Дедак је изложила уникатне ручне израде сувенире са мотивима Гроцке, док је мотиве Гроцке исликане на камену и дрвету уљаним бојама осликао Ненад Милојевић, учесник 19. Ликовне колоније.

Гроцка је позната и по женском манастиру Рајиновац, па је мати Ирина представила иконе рађене у техници мозаика. Дринка Николић је изложила слике од сувог цвећа, Милка Иветић слике рађене уљем на платну, а Емилија Парезановић уникатни накит. Много тога се могло наћи за свакога, па и прелепе грнчарије код Цице.

Многобројни други ручни радови, плетени, хеклани уникати од стољњака до одеће мамило су погледе и приказали су креативност и таленат становника општине Гроцка.

 

Снежана Недић

Можда ти се свиди

Оставите коментар