Почетна » Исповест путнице из Врчина: Данима већ пешачимо пар километара зато што су нам укинули две линије

Исповест путнице из Врчина: Данима већ пешачимо пар километара зато што су нам укинули две линије

Проблем становника Авалске улице

од Жељко Маторчевић
0 коментар
  • Ово је стварно срамота да у 21. веку ми немамо превоз. Ја немам ништа против, али за Рамнице иду на сваких 20. минута полупразни аутобуси. Овде код нас има старих људи, изнемогли и иду пешке јер су укинуте све линије за наш крај, започиње причу за Жиг инфо једна мештанка Врчина из Авалске улице.

Према њеним речима, људи из њеног краја Врчина пешаче по 5- 6 километра у једном правцу како би дошли до аутобуса.

  • Ја сам револтирана и нисам једина. Јуче је десет људи чекало код Лазовића и нису имали са чим да дођу. Ја касним у старту када треба да идем на посао, јер идем пешке пет километара до Лазовића. Ово треба подхитно да се промени. Због укидања линија 467 и 468, ми у овом крају смо фактички без превоза. Имамо само један ујутру и један увече превоз, зар то није срамота? Није тачно да ови поласци немају путнике. Поред нас има људи који долазе из центра и даље настављају неком линијом која иде Авалским путем. Доста њих ради и у Белом потоку, дакле није тачно да нема путника, каже ова мештанка и додаје да је стварно више догорело.

Подсетимо се, Секретaријат за јавни превоз Управе града Београда, донео је одлуку да укине  поједине приградске линије, као и да измени досадашњу трасу појединих линија, без да је адекватно обавестио путнике.

Према овим изменама, укинута је линија 467, која је саобраћала на релацији Врчин -Гроцка – Брестовик – Бегаљица – Врчин. Укинуте су и линије 466 а Београд – Врчин центар, као и 468 Београд Врчин центар – Гроцка.

Линија 351, Шумице – Дражањ више не саобраћа истом рутом. Ови поласци сада саобраћају преко кружног пута па даље редовном рутом (не иде Смедеревским путем, укључује сем односно искључује у Лештанима). Такође, ни један полазак са линије 351 више не свраћа у Брестовик.

Такозвани „локал“ је такође изменио своју трасу. Тачније линија 363 л, сада саобраћа и до Бегаљице. Из Живковца иде редовном трасом до Пудараца, затим иде до Бегаљице центар, па се враћа назад преко Камендола и Брестовика до Гроцке и супротно. Остале линије су непромењене.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар