Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Како је изгледала Гроцка у првој забрани кретања пре две године (ВИДЕО)

Како је изгледала Гроцка у првој забрани кретања пре две године (ВИДЕО)

Грочани поштовали забрану кретања 2020.

од Жиг Инфо
0 коментар

Пре две године, највиши званичници Србије саопштили су да ће свим грађанима Србије бити ограничено кретање у току ноћи свима, а старијим од 65 у потпуности.

Напуштање домова након 17 часова и пре 5 часова ујутру, могуће је било из искључиво  хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Сходно наредби Владе Републике Србије, били смо одлучили  да проверимо да ли Грочани поштују задате мере. Упутили смо се у центар Гроцке. Успутно осим аутобуса, аутопревозника и полиције, на саобраћајницама је готово било немогуће видети цивилна аута. Око 17 часова и 20 минута, пре тачно две године, стигли смо у центар Гроцке. У том тренутку затекли смо само једну мајку са дететом и једног малолетника у парку иза „бироа“. Празне улице деловале су готово сабласно, а тишина је била неописива. Чуле су се само птице и понеки лавеж паса. Звук су им с времена на време прекидали аутобуси и друга теретна возила која су пролазила смедеревским путем. Утисак је био да су Грочани заиста поштовали забрану кретања, а како је то пре две године било погледајте:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар