Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Некада гигант, данас урушене „Воћарске плантаже“ Болеч

Некада гигант, данас урушене „Воћарске плантаже“ Болеч

Гомила се смеће, фирму обилазе само пси луталице

од Други Пишу
0 коментар

Објекти некадашњих „ПКБ Воћарских плантажа“ у Болечу се урушавају, а у просторијама предузећа које је у стечају од 2016. године нагомилало се смеће, и изгледа као да га обилазе само пси луталице, забележио је ФоНетов репортер.

„ПКБ Воћарске плантаже“ из Болеча су биле понуђене на аукцијској приватизацији још 2009. године, да би у априлу 2010. био покренут процес реструктурирања, наведено је на порталу Министарства привреде.

Поверилачко рочиште у стечајном поступку одржано је 1. октобра 2015. године, да би 16. септембра 2016. стечајни поступак био окончан одлуком о банкроту.

Власништво над капиталом „ПКБ Воћарских плантажа“ је подељено између „државне“ ПКБ корпорације (Агроиндустријска корпорација Београд), која поседује удео од 27,4 одсто и Републике Србије која је власник 17,67 одсто, док се преосталих 57,63 одсто води као друштвени капитал.

Агроиндустријска корпорација Београд чије је скраћено име ПКБ корпорација је правно лице у стопостотном власништву Републике Србије и Акционарског фонда, и формално-правно нема везе са Ал Дахром из Уједињених Арапских Емирата, која је у октобру 2018. за око 121 милион евра купила имовину ПКБ.

Бонус видео: 35. година постојања ПКБ-а:

 

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар