Почетна » Несрећна судбина породице Љиљак, обећана помоћ од ГО Гроцка никада није стигла

Несрећна судбина породице Љиљак, обећана помоћ од ГО Гроцка никада није стигла

Десеточлана породица Љиљак и даље без крова над главом

од Жиг Инфо
0 коментар

Средином јуна месеца 2021. медији су извештавали о пожару који је избио у Дубочају у општини Гроцка.
Ватрогасци су успели да га угасе, али је он нанео велику материјалну штету кући породице Љиљак.

ГО Гроцка је обећала помоћ, али она никада није стигла. Након годину и по дана од пожара Душка и њено седморо деце и даље живе у гаражи. Божана, Мирко, Бобана, Тамара, Андрија, Зорка и Слободана, седморо веселе и насмејане деце, упркос ситуацији која их је снашла, радо признају да помажу мајци у кућним пословима, као што су кување и чишћење и да се лепо слажу иако тренутно сви заједно живе у једној соби.

Та једна соба део је куће која је страдала у пожару, а коју је Душка заједно са оцем успела да оспособи, али није ни налик дому који су имали.

Ипак, није све тако црно, али искључиво захваљујући појединцима, Комесаријату за избеглице, као и локалној парохији из Гроцке.  Наиме, Комесаријат за избеглице је донирао материјал за санацију крова, а мајсторске руке и дневнице обезбедиће црква, уз помоћ грађана.

Локална парохија организоваће ускоро и мобу за ову породицу, а позивају се појединци, предузетници и други који могу да помогну овој породици. Помоћ би добродошла и у физичким пословима.

Захваљујући њима, породица Љиљак се сналази за живот. Претходно, породица Љиљак се доселила из ратом обухваћене Хрватске.

Погледајте видео репортажу:

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар