Почетна » НИЈЕ НАМ ОН ПРВИ ЛУДАК КОЈИ ВОДИ ЗЕМЉУ Он искрено верује да је премијер Вучић луд!

НИЈЕ НАМ ОН ПРВИ ЛУДАК КОЈИ ВОДИ ЗЕМЉУ Он искрено верује да је премијер Вучић луд!

од admin
0 коментар

Портал БУКА објавио је интервју са Владимиром Арсенијевићем, једним од најважнијих савремених писаца у региону. 

Теме разговора биле су од нормалних попут његовог новог романа, фестивала „Крокодил“, до оних мање нормалних, као што је ментално здравље Премијера Србије Александра Вучића.

У овом интервјуу, једно од питања било је:

„Живимо у вријеме одистинских политичких старлетана. Премијер Србије Александар Вучић на неки начин се прометнуо у истинског медијског Демијурга? Колико то далеко иде и колико ће још ићи? Човек је нпр. сазвао конференцију због изјаве једног спортисте. Опскурно? Или опасно?“

На ово питање Арсенијевић је одговорио:

-Ја искрено верујем да је тај човек луд и да би било могуће установити врло прецизну дијагнозу његовог здравственог стања у том смислу. Наравно, није он први лудак који води ову земљу, далеко било. Читаво једно одељење могло би да се испуни лидерима и претендентима с дијагнозом. С друге стране, његова ситничавост и суревњивост заиста су застрашујуће. Он нема оно фараонско у карактеру што је, на пример одликовало Милошевића. Њега интересује све што кажемо, он пати због ствари које медији о њему пишу па покушава да их заустави у томе и добијамо медијску страховладу какву дуго нисмо имали. Њему чак смета и слобода друштвених мрежа као простора унутар ког људи слободно исказују своје мишљење о свему тако и о политици ове земље па и о њему самом. Сметају му карикатуристи а, на крају, испада и спортисти који се пожале на третман државе према појединим спортовима. Још свему томе нисмо видели крај. И опскурно је, дакле, а и опасно уједно. С друге стране по њему се уједно види колико је суверенитет савремених wаннабе диктатора на западном Балкану ограничен различитим околностима. Желео бих да верујем да је, након свега кроз шта смо прошли, у догледној будућности неко попут, на пример, Ердогана овде заправо немогућ. Надам се искрено да се не варам.

 

Приредио:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар