Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа ПРИСТУПАЧНО А Нису у питању Грчка, Бугарска и Црна Гора

ПРИСТУПАЧНО А Нису у питању Грчка, Бугарска и Црна Гора

од admin
0 коментар

Годинама већ летујете у Црној Гори, Грчкој или Бугарској јер су ове дестинације једне од повољнијих за грађане са “плићим џепом“. Ово место је право решење да посетите другу земљу, а потрошите мање новца.

Све више туриста из Србије посећује ову дестинацију, а они који су обишли ово приморје међу собом га зову „Нова Бугарска“, јер су цене приближно исте, а и земља је близу Србији.

Приступачне цене смештаја и превоза су главни адут у рукама веровали или не, Румуније.

– Мамаја и Констанца су боља места од Будве сто пута. Мамаја има жичару, аква парк и још доста ствари. Стари хотели су реновирани, а цене хране и ствари су као код нас – каже Милица П. за наш портал.

Смештај који можете резервисати још док сте у Србији креће се од 6 евра по ноћи у зависности од тога колико звездица има хотел. Такође, смештај у приватним кућама и становима креће се у распону од 5 до 10 евра по ноћењу.

Препрека

Оно што је једна од препрека на коју можете наићи уколико одлучите да летујете на румунском мору је то што српске туристичке не организују туре до тамо, па вам преостаје да све организујете самостално.

Уколико кренете аутомобилом имаћете неких 10 сати вожње до тамо. Из Београда, преко аутобуских превозника можете да отпутујете до Темишвара, а одатле “ухватите“ неки превоз до приморја. Превозници у Београду организују пут према распореду који вама одговара:

– Превоз до Темишвара кошта 20 евра у једном, а 40 евра у повратном правцу. Полазак се заказује 4 дана унапред – кажу из тих агенција.

Најпопуларнија летовалишта у Румунији су:

Констанца који се налази на крајњем истоку истоку Румуније, на обали Црног мора

Мамаја (Мамаиа) је најелитније Румунско летовалиште. Налази се на обали Црног мора у близини највећег румунског летовалишта Констанце. У Мамаји углавном летује млађа популација којој се овде све прилагођено и подређено.

 

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар