Почетна » ОЖЕЊЕНИ ПРОТИВ МОМАКА Они су Тодоровићи из Бегаљице и имају овај занимљив обичај

ОЖЕЊЕНИ ПРОТИВ МОМАКА Они су Тодоровићи из Бегаљице и имају овај занимљив обичај

од admin
0 коментар
tod2017

Наиме, породица Тодоровић из Бегаљице ће се следеће године за Ускрс, 28.04.2019. год. окупити 25.пут на ускршњем турниру у малом фудбалу своје фамилије „Ожењени против Неожењених“. А све је почело давне 1995-те, 23. априла. Био је Ускрс и по обичају окупило се младо и старо да прославе велики хришћански празник. А како Тодоровићи важе за спортску фамилију, одиграла се утакмица у малом фудбалу ОЖЕЊЕНИ против НЕОЖЕЊЕНИХ. Ожењенима је фалио један играч и тада, али само тада су „позајмили“ играча ван Тодоровића. После, на свим првим утакмицама играли су само Тодоровићи или деца чије су мајке из Тодоровића. Да би се допунио број а и због својих квалитета играју и девојке из Тодоровића, заједно са мушкарцима. Неожењени су женидбом мењали екипу а има обрнутих случајева. Године нису ограничавајући фактор, ни горе ни доле. Такође ни килограми не утичу на избор у екипе, само се измере пре утакмице, да направе поређење са претходним годинама.

tod2017

Тодоровићи 2017.г

Један од Тодоровића, Мирољуб прича за Жиг Инфо о овом интересантном окупљању: -Мали проблем се појавио у вези суђења. Наиме, пар година се десило да судија не дочека следећи Ускрс. То је озбиљно унело страх, па нико не жели више да суди. Имамо мериоце времена али судије немамо. У шали причамо да нам судије нису потребне јер смо поштена фамилија. Поштени јесмо, без даљњег, али жеља за победом па макар и у фамилији увек постоји. А постоји и жеља свих нас да турнир траје, да се публика увећава а дружење и дух заједништва гајимо код своје деце, њихове деце и тако редом.

У породици Тодоровић се сви противе легенди о лапоту, обичају убијања најстаријег члана породице, већ напротив, најстаријег у фамилији зовемо Баца, сви га поштују и цене како због његових година тако и због жеље да свако једном то доживи. Опште опредељење да се скуп или турнир одржава на Ускрс има и симболике: то је породични празник где се окупља углавном фамилија, тако да су нам евентуални гости по страни. Сви који дођу поштују та наша правила, па им се и ми одужимо тако да често одиграмо и другу утакмицу са њима, али се ти резултати не бележе у свеску.

 rsz tod12345

Тодоровићи 2018.г

У свесци су забележени резултати са првих утакмица, са пар изузетака, стрелци голова и остале појединости. Ко зна можда се неко определи за специјалне награде голгетера, играча са највише одиграних утакмица, најтежег играча итд. Једно је сигурно: у породици Тодоровић се скупи за ускршњи турнир на фудбалском мечу Ожењени против Неожењених већина фамилије, а није ни свадба ни сахрана, каже Мирољуб Тодоровић за Жиг Инфо и додаје за крај: НЕКА ТО ЈОШ ДУГО ТРАЈЕ. СРЕЋНО НАМ БИЛО!

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар