Почетна » „Peace run 2022.“- Трка мира прошла кроз Гроцку (ВИДЕО)

„Peace run 2022.“- Трка мира прошла кроз Гроцку (ВИДЕО)

Мировна манифестација

од Жиг Инфо
0 коментар

На свом путу кроз Србију у трајању од 8 дана, „трка мира“ већ је прошла кроз Бачку Паланку, Нови Сад, Сремске Карловце, Инђију, Стару Пазову, Нову Пазову, Београд. Данас су учесници ове трке стигли у Гроцку, а затим су наставили ка Смедереву, Пожаревцу, Костолцу, Великом Градишту, Голубцу, Доњем Милановцу, Кладову и Неготину. Трка је стартовала у Немачкој код Шварцвалда и завршиће се код Црног мора.

Трку мира је 1987. године основао Шри Чинмој, спортиста, филозоф, сликар и песник који је живот посветио унапређењу идеала светског мира и светске хармоније и до сада су учесници ове трке прошли кроз више од 150 земаља света.

Трка Мира овог пута прати ток Дунава, који је ове године проглашен „Реком мира“ у склопу међународног пројекта свих подунавских земаља, који је у нашој земљи подржало Министарству Трговине, туризма и телекоминикација. Покровитељ је Народна скупштина Републике Србије.

Свечани дочек приређен је на платоу испред зграде ГО Гроцка, где их је дочекао, заменик председника општине Гроцка Дејан Влашковић  заједно са члановима општинског Већа,  малишанима из музичке школе „Невена Поповић“, као и осталим малишанима из разних организација са подручја ГО Гроцка.

Приликом свечаног пријема заменик председника општине Гроцка Дејан Влашковић исказао је задовољство и  пренео поруку да је Гроцка поносна што је део једне овакве спортске и мировне манифестације која се одржава искључиво са циљем да промовише и подстиче мир, пријатељство и разумевање међу људима, без обзира на њихову расну, верску, политичку или националну припадност. Идеја мира је универзална и трајна вредност која спаја све народе и доприноси успостављању једног лепшег и хуманијег света.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ.

Опширније у видео прилогу:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар