Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа РАДИОАКТИВНИ КОМАРАЦ: Интервју Бојан Узелац

РАДИОАКТИВНИ КОМАРАЦ: Интервју Бојан Узелац

од admin
0 коментар

Бојан Узелац у народу познат као Радиоактивни комарац како му се зове страница на фејсу која броји преко 20000 пратилаца и ције постове многи шерују. То је заправо назив лика из Бојанове прве књиге РАДИОАКТИВНИ КОМАРАЦ- УБОД СЛОБОДЕ.

Морам напоменути да је после те књиге Бојан издао и књигу под називом СТАТИСТА а наши контра обавештајне информације које поседујемо кажу да се припрема и трећа књига.

Реците нам нешто о себи? Када сте рођени коју сте школу похађали и чиме се тренутно бавите?

-Рођен сам 1990. Завршио сам Четранаесту београдску гимназију, после тога новинарство. Једно време сам се кретао по новински агенцијама, радију и телевизији. Није ми се свидела ситуација макар у кућама у којима сам се кретао, и сада тренутно отварам своју агенцију која ће се бавити култруом на начин на који ја сматрам да треба.

Какве филмове волите да гледате и који су по вама топ 5 филмови којима се изнова и изнова враћате?

-Сведоци смо чињенице да су филмови изгубили примат, и сада су серије на врхунцу, макар у Холивуду. Тако да у последње време нисам одгледао пуно добрих филмова. Од старијих волим филмове Бергмана, Тарковског, Џармуша, Линча, Финчера, Тарантина и Ричија. Тешко ми је да се одлучим за пет, набројаћу неколико: Седми печат, Француска веза, Сталкер, Било једном у Америци, Петпарачке приче, Ла Хаине, Две чађаве двоцевке, Америчка историја X, Борилачки клуб и Дони Дарко.
Какву музику волите да слушате?

-Сада тренутно доста експериментишем, али углавном рокенрол. Мада понкеад ми одговара и панк, реге, сол, фанк и блуз.

Да ли је музика утицала на ваш начин размишљања?

-Јесте, музика има моћ да обликује карактер.

Које су за вас најбитнији бендови са наших простора?

Дугме, Смак, Чорба, Екв, Азра, Хаустор, Партибрјекерси, Мајке и Гоблини.

Који стране бендове волите да слушате и које сматрате најважнијим?

-Најважнији бендови по мом мишљењу су: Битлси, Стонси, Флојди, Сабати, Цепелини, Парпл, Пистолси, Квин, Пеперси, Нирвана, Гранџ бендови. Свакако и уметници Џими Хендикс, Боб Марлеј, Френк Запа и Нил Јанг.

Какве књиге волите да читате?

-Читам доста разноврсно. Од кутлних: Хесе, Буковски, Хемингвеј, Џојс, Мураками, Стивен Кинг, Данијел Силва, са наших простора: Селимовић, Андрић, Црњански, Капор, Павић…има их доста. Волим да читам необичне, мистериозне књиге, психолошке, које можда нису популарне за шире масе.

Који су писци утицали на ваш стил писања?
-Трудим се да изградим свој стил, али капирам да су неки од горе поменутих писаца имали утицај на мене.

Како сте дошли на идеју да напишете прву књигу?

-Још као клинац сам имао тај порива за стварањем цртао сам, писао сам, а онда сам једно дуже време тренирао баскет. Када сам баталио баскет, вратио сам се писању. Након што сам склопио прву целовиту причу стваио сам је на папир, тако је настала прва књига.

Да ли је пут од замисли до издавања био тежак и да ли можете да га опишете како се он одвијао?

-Јесте, али имао сам доста среће. Послао сам Вулкану свој рад, а они су ми после десет месеци одговрили и потврдили да ће издати књигу.

Да ли сте имали подршку пријатеља и чланова породице у томе да постанете писац?

-Да, они су увек уз мене. Такође мој добар друг сарађује са мном, тако што црта насловне стране књига.

Шта се то ново спрема код вас?

-Спремам нову књигу. Ово ће бити нешто ново и за мене, већ дуже време је пишем и надам се да ће на крају испасти у право онако као што сам замислио.

Да ли мислите да је дошло време да се култура обрачуна са некултуром?

-Нема шта култура да се обрачунава. Она треба да надвиси некултуру, да је игнорише, да се понаша тако као да некултура не постоји. Игнорисање погрешног никако не значи игнорантност, већ константну ангажованост на промоцији онога што вреди.Треба стварати један нови свет у коме нема места примитивзму.

БАЈОВИЋ ИВАН – БАЈКЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар