Почетна » Симоновић, након што је осуђен првостепено и даље трвди да да је све монтирано и оптужује власт, опозицију и медије! (ВИДЕО)

Симоновић, након што је осуђен првостепено и даље трвди да да је све монтирано и оптужује власт, опозицију и медије! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Гост Славија инфо био је бивши директор Железница Србије и бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

У јавности познат по првостепеној пресуди за паљење куће Милана Јовановића. Осуђен је у рекордном року на четири године и три месеца затвора. У емисији Интервју Симоновић је навео разлоге такве пресуде иако суд није имао конкретне доказе.
Како наводи Славија инфо, дигресија на самом почетку емисије била је око асфалтирања пута до кланице Веље Невоље у Ритопеку територија општине Гроцка која је урађена мимо сваког закона а Симоновић се оградио од тога јер тада није био на власти.
Симоновић и након што је првостепено осуђен, тврди да је подметнут пожар и тврди да је открио како се то догодило и где се тада налазио али и како је од раније имао повремене спорове са Јовановићем зато га је тад и означио како кривца. Од тада, како наводи, он није имао прилику да се појави у јавности јер је направљен договор између појединаца из његове стране (СНС) и опозиције али и појединих медија да он буде осуђен. Симоновић је навео да је телевизија Н1 монтирала снимак пожара Миланове куће. Оптуживо је у пар наврата и поново портал Жиг инфо. Конкретно је наводио и поједине новинаре Жиг инфа, по имену и презимену називајући их погрдним именима, износећи нетачне податке. Поред Жиг инфа и телевизије Н1, Симоновић је оптужио и портал Цензоловку и Блиц, као и још поједине медије да раде кампању против њега.
Суђење је брзо завршено а о неправилностима у самом току суђења изнео је своје мишљење, као и о притисцима тужилаштва на потенцијалне сведоке. Симоновић тврди и да је утицај на суђење имао је и Веран Матић и поједине НВО из својих разлога. Симоновић је у то време, како наводи, био у спору и са Милосавом Миличковићем тада државним секретаром и то због дуга од 45.000 евра.
Наиме Симоновић је платио раднике који су Миличку подигли викендицу на Сребрном језеру а кад је од њега тражио паре он је одбио да му плати наводећи разлоге типа ти си то мени учинио и слично. Симоновић претпоставља да је он утицао и на Вучића да га прогласи кривцем у медијима а опште је познато да леx специјалис који Вучић примењује касније добије и правну ноту.

Детаљно је објаснио и ко је од сведока (других доказа нема) имао какву нагодбу са тужиоцем који је касније напредовао. Симоновић се осврнуо и на текстове Милана Јовановића на порталу Жиг инфо али и показао скандалозне слике фотомонтаже њега. Симоновић тврди и да Милан Јовановић није имао ниједан текст на том порталу пре паљења, а након тога повремено га други потписују као аутора како би имао статус новинара. У емисији Симоновић је открио и стање његове имовине али и неправилности у раду општине Гроцка које су безначајне. На питање водитеља како је улицу назвао по својој породици детаљно је објаснио да је то такав обичај али и техничке разлоге као и да је тако названо неколико стотина улица широм Србије и не види ништа спорно у томе јер је ту само неколико кућа његове фамилије.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар